Uppskatta oss själva för lite

När vi var små var det viktigaste på julafton vad man fick, nu ligger pressen på oss vuxna att ge det som andra önskar sig. Idag ska alla vara glad och man ska komma överens, men hur mycket vi än försöker lämnar julafton oss med en känsla att inte räcka till. 

Uppskatta dig själv mer

Det är inte helt lätt nöja sig, hela våran omgivning andas ju att du kan kämpa lite till du kan ju göra en liten större ansträngning. Det är alldeles för lätt glömma av att uppskatta oss själva och det vi gör.

Uppskattning är inte en baskänsla

Det är inget som vi har med oss som många andra känslor, som ilska, glädje och så. Uppskattning är något du lär dig och det är inte helt lätt. Du ska lära dig att tänka possessiv kring dig själv. Vi möts ofta bara av beröm under våran uppväxt kring våra prestationer eller utseende. Men att uppskatta oss själva för de vi är, finns typ inte. Vi får aldrig lära oss att uppskatta oss själva för de vi gör utifrån oss själva och våra förmågor.

Du är fantastik

Idag har du gjort mer än tillräckligt. Allt kanske inte blev som du hade tänkt men du har löst det till det bästa i alla fall. Som med allt annat börjar det med papper och penna. När du sitter och smälter maten ikväll, skriv ner 10 saker som du uppskattar om dig själv. Idag kanske du hade lite extra tålamod eller varför inte idag lyckades jag komma upp ur sängen. Vad uppskattade du att du att du gjorde eller kände idag, kanske till och med lät bli att göra? 10 saker är super svårt, men jag vet att det finns många fantastiska saker du bär på.

Uppskatta oss själva

Det är inte för än vi ser det framför oss som vi kan börja lära oss att vi är allt bra som vi är. Det är lätt att fokusera och älta saker som du inte gör så bra, men det är svåra är att älta de fantastiska sakerna som gör oss till dom vi är. Därför är det så viktigt att skriva ner det så att vi ser det och kan inte putta undan det. Uppskattning är en känsla som vi får lära oss inget som är med i vår palett av känslor från början.

Vi kan aldrig visa äkta uppskattning tills vi har lärt oss att uppskatta oss själva. Börja redan idag och skriv upp dina 10 saker som du uppskattar med dig själv. Berätta gärna för mig vad du uppskattar med dig själv!

[su_spoiler title=”Min lista på 10 saker som jag uppskattar hos mig” style=”fancy” icon=”arrow”]

Jag uppskattar:

 1. Mitt tålamod
 2. Att jag kämpar trotts att det blir svårt
 3. Att jag kan hålla en hemlighet
 4. Att jag är väldigt empatisk
 5. Att min superkraft är att organisera
 6. Att jag orkar gå upp på morgonen och ta på mig kläder
 7. Min känsla för design
 8. Att jag har lätt att ta kontakt med nya människor
 9. Lätt road
 10. Att mitt barnasinne fortfarande finns närvarande

[/su_spoiler]

God jul

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Maria

  Riktigt bra skrivet.
  Önskar dig oxå en trevlig jul helg.

  Svara
  • Johanna

   Tack och god jul till dig igen ?

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0