Att skriva är inte det lättaste
Att skriva är inte helt lätt
3 september, 2015
Blogga
Jag vet att ni finns där ute, alla äkta bloggare!
7 september, 2015

Uppdatering av den som kopierar andras texter

mysterium löst med en kopp te

Okej jag börjar med att sidan är nu bortplockad efter 1 dag då jag gav mig fan på att detta är inte rätt. Jag vill förändra bloggkulturen till det bättre, där vi samspela och utvecklas tillsammans. Bloggar som kopierar texter från andras och hävdar att de är deras passar inte in. Eftersom om vi ska kunna utveckla bloggvärlden behöver vi alla ha ömsesidig respekt för varandras egendom. För det är just vad det är, din blogg är din egendom på nätet. 

mysterium löst med en kopp te

I alla fall det började med att jag fastnade för denna bloggen på grund av att personen i fråga skickade en jätte lång kommentar. En kommentar som inte alls passade ihop med det inlägget jag hade skrivit. Nyfiken klickade jag mig i på bloggen. Läste några texter, de hade olika tempo, det kändes som om det var flera olika personen som hade skrivit de olika texterna. Jag körde adressen igenom en plagiator spanare. Mycket riktigt, det var flera personer som hade skrivit texterna. På sina egna bloggar. Uppskattningsvis är runt 100 personer utsatta för stöld.

Det som fick mig så känslomässigt driven att få ner bloggen var för att denna människan hade stulit inlägg av människor som blottade sitt innersta. Sina känslor på ett fantastiskt äkta sätt, deras tankar kring olika svårigheter de hade i livet. Otroligt starka människor som delar med sig av sina erfarenheter. Det gjorde ont att läsa deras förtvivlan över att få deras inlägg stulna, deras känslor utnyttjade. För vad?

Okej jag blev lite smått besatt och började gräva i vem den här personen är. Mycket hittade jag, när personen lämnade sin ip-adress på min hemsida, var det som en inbjudan. Kom och se vem jag verkligen är. Jag är svag för ett litet mysterium. Speciellt när många hade kontakta personen och bett denna att sluta utan resultat. Kände jag ännu mer ett driv att söka redan på personen.

Jag är hemskt ledsen men jag kommer inte avslöja vem personen är offentligt och hänga ut denna. Det viktigaste är att bloggen har gått ner och vi får hålla våra ögon och öron öppna ifall personen i fråga börjar igen. Det är inte okej att ta saker från andra och bloggar som dessa borde bara gå ner i graven då det inte finns någon framtid för dom på nätet.

Har du blivit utsatt för att någon har kopierat hela dina inlägg för att sedan hävda att de har skrivit dom? Lämna gärna en kommentar och berätta!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *