Undvik att se knäpp ut på sociala medier

Visste du att varje sida på nätet har sitt eget sätt att uttrycka sig på? Försöker du att publicera samma inlägg på olika sidor kan det få dig att se lite knäpp ut. Att hashtaga ord i din status på Facebook är ingen bra idé för att de som använder sig av Facebook inte är vana att läsa text på det sättet.  Hur skriver man till de som använder de olika medierna?

Undvik att se knäpp ut på sociala medier

Ta inte den snabba vägen och skriv ett inlägg och publicera det på flera olika sidor, för det kommer inte att fånga din målgrupp. Sociala medier är inte till för att skrika ut random saker utan att kommunicera och det gör du bäst genom att ha en plan.

Fler är inte bättre

Det gäller inte bara att skriva på rätt sätt utan först måste vi välja vilka vi vill satsa på. Våra älskade sociala medier tar mycket tid och det betyder att vi måste vara mer noggranna med vilka vi väljer, ju färre ju bättre. Fokus att lära sig hur just det sociala mediet fungerar, har du valt för många spär du ut din fokus och det i sin tur skapar en mer splittrad bild av dig. Hur ska du kunna välja?

  • Hittar du andra som brinner för samma sak som dig? (Lika leker bäst)
  • Är du bekväm med hur designen känns på sidan, hittar du det du behöver?
  • Vad gillar du bäst text eller bilder?

Skriva på rätt sätt är att anpassa sig

Alla gillar inte samma ställe att vara på därför är det viktigt med att du väljer noga, där likasinnade människor finns. Vi har en tendens att gilla saker som likasinnade har skrivit eller de som har samma intresse som oss. Därför är det viktigt för dig att hitta ett ställe där din målgrupp finns. Att skriva på rätt sätt betyder att skriva till de personerna som är i behov av det du ger. Och för att andra ska hitta just dina saker använder sig vissa sociala medier av hastags och andra inte.

Instagram – Bilder, beskriva bilden eller vad som händer i den, i slutet av inlägget lägga till hastags som beskriver bilden som #tea #teatime och likande.

Twitter – kort beskrivande text om vad som händer just nu med fokusområden som hastag i själva inlägget. Bilder kan läggas till och gillas i större utsträckning än bara text (trotts att det var tanken med twitter från början, var bara text).

Facebook – Bild med text i och en beskrivande text, eventuellt en film. Det är väldigt visuellt och byggt på mycket känslor. Hashtags används inte så mycket här, funktionen finns, men många använder inte den. Dela, gilla och kommentera är fokus här.

Självklart finns det många fler ställen som reddit för att bara nämna en till, men tänkte att jag bara skulle nämna de 3 största på marknaden där de flesta samlas.

Undvik att se knäpp ut på sociala medier pin

Att se knäpp ut är att publicera samma sak på alla ställen

Det finns många appar/sidor/program som gör att du kan schemalägga dina inlägg. Många av dessa tillåter dig att publicera samma sak på flera plattformar samtidigt. Detta misstaget gjorde jag i början, ju fler ju bättre?! Nej verkligen, det gjorde bara att jag såg knäpp ut för jag skrev på ett sätt som inte är anpassat för någon av de som använder de olika sociala medierna. Det var som att jag försökte hålla en monolog på ett främmande språk som ingen talade. Sedan bestämde jag mig att sluta med många sociala medier, rikta min fokus på Instagram och sedan på Facebook.

Jag har stängt många konton som flikr, ello och många fler. Har en del konton att stänga fortfarande, jobbar på det. Det är inte lätt att stänga vissa konton.

Det vi inte får glömma är att även bloggen räknas till ett socialt media, men du behöver ju andra för att nå ut till fler och marknadsför din fantastiska blogg. Så förutom bloggen vilka sociala medier väljer du att lägga din fokus på? Lämna en kommentar och berätta vilken som är bäst för dig och din blogg!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

  1. Isabelle

    Vad heter appen/programmet osv som du gjorde misstaget att använda så man kunde sprida samma innehållet på olika plattformar?

    Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *