Ny design upp hos Ewa
10 december, 2014
5 skäl till varför du ska forsätta blogg 2015
2 januari, 2015

Trendigt att vara kränkt?

Det dyker dagligen upp artiklar i olika tidningar och forum på nätet, om att någon har blivit kränkt. Det som är färskt i minnet är de personerna som rasade emot caféet som skrev visdoms ord på sina kvitton, att var och en bär ansvar för sig själv.

Många av personerna var upprörda över att de inte kunde hjälpa att de hade diagnostiserats med det ena eller det andra och att de inte hade valt det. De tog på sig en offerrollen, och sa “se på mig tyck synd om mig jag har inga va”l. Men det är som Jonas Gardells sa i efter tio: offer måste ju offras. Vill du vara ett offer då om du måste offras? Du väljer ju vad du ska göra utifrån de förutsättningarna du har, du kan ju inte titta på din granne och bestämma utifrån dennes förutsättningar.

Det flyger artiklar om allt möjligt, det som är väldigt aktuellt nu är Nordkorea som känner sig kränkta och har hackat Sony för en film dom har gjort.  Eller alla som känner sig kränkta av att en gäst i nyhetsmorgon hade soltecknet på halsen, som vid ett senare tillfälle togs upp av nazisterna och gav det en annan betydelse än den riktiga.  Är det trendigt att känna sig arg, upprör och låta alla får reda på hur kränkt man känner sig?Omsorg

Det känns som det nya svarta, du är inte något om du inte har blivit kränkt och skrivit om det. En insändare som jag läste för ett tag sedan, handlade om hur illa behandlad en kvinna kände sig från de personerna som gäspade i tunnelbanan utan att hålla för munnen. Är det där vi sätter ribban för tålamod och omsorgsfullhet?

 

12 Comments

 1. Martina skriver:

  Jag känner mig lite kränkt av det här inlägget om att känna sig kränkt ;PPPPP

 2. AW - Fotograf skriver:

  Hej,
  Tack snälla vad glad jag blir över din kommentar 🙂

  Jag har egen domän till min blogg, megapixeln.se 🙂 Sen så har jag även awfotograf.se till min hemsida 🙂 Haft egen domän i 3-4 år nu tror jag 🙂 Anledningen till att jag har blogg.se är för att jag inte är allt för high på wordpress, även om jag har min hemsida där. Men bloggmässigt har jag ingen aning om vad jag håller på med, och jag tycker att de är simpelt och roligt att designa bloggar på blogg.se, inkl. min egna då 🙂 Antar att designen och smidigheten är det som fick mig att välja blogg.se och stanna där.

  Tack detsamma!

 3. Alice skriver:

  sv: vad tråkigt med regn! Här är det nog en decimeter snö på marken!

  Jätte roligt att du gillar min design och jaa, jag har gjort den själv 🙂
  Ha en bra kväll!

 4. Amanda♥ skriver:

  Jättefin blogg! 🙂

 5. enya skriver:

  Sv; åh tack så jätte mycket, vad glad jag blir 😀
  Jag startar datorn, tycker det är mysigt att sitta på morgonen & blogga med en kopp kaffe, bra start på dagen haha 🙂

  Härlig blogg du har!

 6. Boel skriver:

  Håller med 🙂

  Sv: Åh tack snälla! Du har också en jätte fin blogg!
  Och tack för ditt tips på inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *