Ta en selfie med grym kvalitet2 min läsning

Du ser grym ut och vill visa det för hela världen. Men vad är egentligen bäst många bilder eller en? Jag tror att vi har sett våran beskärda del av dåliga selfies, inte nödvändigtvis vara den som poserar är dålig utan allt annat. Vad är allt annat?

Johanna PlatoJag tänkte att du och jag skulle diskutera vad som gör en bra selfie och inte. För att göra det enkelt för oss tänkte jag börja med en lista som du kan fylla på om du har några idéer på vad som kan göra en bättre bild. Har du ett tips kommer jag att lägga till det i det här inlägget.

1. Hitta ljuset, ju mer ljus ju bättre.
Ibland kan bilden se sandig ut och det beror på att det finn för lite ljus. Kornen är där för att hjälpa bilden om det är mörkt. Se till att ha en grym ljuskälla och du undviker detta.

2. Kolla bakom dig
Det finns hur många bilder ute på nätet där det är barn i bakgrunden, bajs bredvid huvudet i en lövhög eller stökigt rum. En selfie med kvalitet Gör dig inte distraherad av det som finns i bakgrunden.

3. Nästan hela bilden bygger på vinkel
Hitta rätt vinkel för bilden. Det är bara att sträcka ut armen och hitta en bra vinkel en armslängd ifrån ditt ansikte.

Johanna och farmor selfie
(En selfie på mig och min farmor, Tycker du att bakgrunden stör eller förstärker bilden?)

4. Bara ansiktet
Om du inte ska ta en utan smink selfie kan lite klet här och där göra underverk för din bild. Tycker vi att vi ser bra ut, kommer vi att se bra ut på bilden med. Tyvärr är det så att om vi inte känner oss bekväma i vårat egna ansikte kommer vi inte heller bli nöjda med bilden.

5. Redigera bilden
Ibland kan bilden få mer kvalitet när du redigerar den lite, med ett filter eller två.

Finns det något jag har missat, hör av dig.

5 thoughts on “Ta en selfie med grym kvalitet2 min läsning

  1. Bakgrunden är bra. Jag brukar alltid när jag tar bilder oavsett vad så ska bakgrunden inte vara för skarp så den förtar det bilden ska visa egentligen. Det gäller egentligen all fotografering förutom landskapsbilder. Fokus på det som är viktigt och blur på det som är mindre viktigt. Kalasbild tycker jag du har tagit. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *