Ta emot produkter som betalning ja eller nej?

Måttet på framgång i influencer-världen är hur produkter som betalning du får. Det gör ju att diskussionerna är ett måste är det okej att bara ta emot produkter som sponsring eller måste man fakturera med? En del är fanatiska med att du ska alltid fakturera och andra är ta det du kan få. Men finns det en gråzon här?

Ta emot produkter som betalning ja eller nej

Om du har varit här inne några gånger så vet du att jag är alltid för gråzoner och att du själv ska aktivt välja om saker är värt för dig eller inte. Det är även min åsikt här och detta är skälet varför.

Produkter som betalning är det värt?

Det är inte alltid svart eller vitt det är väldigt sällan det. En produkt för 20 000 kanske är super värt att bli sponsrad bara produkt men en gaffel för 15 kr kanske inte är värt ditt jobb. Många gånger är argumenten att du måste betala moms för de produkterna som du tar emot. Men när jag startade eget förstod jag att allt är en himla gråzon. Och att du ska betala moms på dina saker är en tolkningsfråga och en tolkning som skatteverket har gjort. Det som folk blir bestraffade för idag är smygreklam och det har inte med att betala momsen för produkter som man blivit sponsrade av. Just för att inom idrotten är det helt okej att ta emot sponsring av företag, så frågan är varför tolkas det helt annorlunda när det kommer till webben?!

Vad vinner/förlorar du?

Vad säger din magkänsla är det värt det? Kör på det då. Men ett varningens finger kommer jag med. Om du gör samarbeten med vissa företag så kan du sänka ditt förtroende. Och det är ju det förtroendet hos dina läsare och följare som gett dig denna möjligheten att få sponsring. Så med det som riktlinje, är det värt det. Kör på det och skit i vad andra säger. För i slutändan är det bara du som kan avgöra vad ditt arbete är värt i den tiden du lägger ner på det. Är detta värt min tid?

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

4 Kommentarer

 1. Tina

  Det är viktigt med magkänslan och är stå för det man delar, annars tappar du förtroende, håller med om det till 100 %

  Svara
  • Johanna

   Va kul att vi känner lika❤️

   Svara
 2. Christer

  Detta är en svår fråga, men jag har tagit emot saker som betalning för inlägg innan. Dock gör jag inte det nu längre. Mycket för att jag behöver pengar, inte en massa saker som samlar damm. Har en glassmaskin, våffelmaskin som jag nog aldrig kommer att använda mer. Med andra ord det är inte värt det.

  Svara
  • Johanna

   Ja det är det verkligen. Undra om du anser att prylen har mindre värde för att det inte kändes som att du kämpade för den som du kanske skulle gjort om du köpte den?

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *