SVG en trend som kommer ta fart i år?

25 mars, 2015

Jaha ett nytt ord som jag ska veta vad det är?! SVG är en förkortning av Skalbar VektorGrafik (en översättning 🙂 ). Vektorgrafik är något som du kan förstora jätte mycket utan att det pixligt. Detta kan bli den nya standarden (om det inte floppar). Just nu har vi jpg, gif, png och sånt som bildformat till webben.

enklakep svg

Behöver vi verkligen ett bildformat till?!
Ja och nej, ju mer webben utvecklas ju mer behov är vi av lättare och med anpassade bilder. Men just nu använder inte många denna typen av bilder, men det kommer mer och mer. Det är därför jag tänkte att diskutera det med dig om utvecklingen av webben. Standarden av webben ändras hela tiden, som jag skrev i ett tidigare inlägg finns det vissa som har svårt att hänga med. Som internet explorer, som nu går i graven. Det inlägget kan du läsa här om du känner för att uppdatera dig på den nya standarden som Microsoft kommer att lansera till webbläsare.

Om vi hoppar tillbaka till SVG. Tror du att det kommer att bli en standard som jpg, png och gif snart? Eller kommer det att dröja?

Du kan använda SVG istället för de olika bildformaten till logon på din sida eller varför inte Facebook logon som du länkar till din facebook sida. SVG är grym skalbara bilder som är grymt kompatibla med mobilanpassa din sida.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0