25 mars, 2015

SVG en trend som kommer ta fart i år?

Jaha ett nytt ord som jag ska veta vad det är?! SVG är en förkortning av Skalbar VektorGrafik (en översättning 🙂 ). Vektorgrafik är något som du kan förstora jätte mycket utan att det pixligt. Detta kan bli den nya standarden (om det inte floppar). Just nu har vi jpg, gif, png och sånt som bildformat till webben.

enklakep svg

Behöver vi verkligen ett bildformat till?!
Ja och nej, ju mer webben utvecklas ju mer behov är vi av lättare och med anpassade bilder. Men just nu använder inte många denna typen av bilder, men det kommer mer och mer. Det är därför jag tänkte att diskutera det med dig om utvecklingen av webben. Standarden av webben ändras hela tiden, som jag skrev i ett tidigare inlägg finns det vissa som har svårt att hänga med. Som internet explorer, som nu går i graven. Det inlägget kan du läsa här om du känner för att uppdatera dig på den nya standarden som Microsoft kommer att lansera till webbläsare.

Om vi hoppar tillbaka till SVG. Tror du att det kommer att bli en standard som jpg, png och gif snart? Eller kommer det att dröja?

Du kan använda SVG istället för de olika bildformaten till logon på din sida eller varför inte Facebook logon som du länkar till din facebook sida. SVG är grym skalbara bilder som är grymt kompatibla med mobilanpassa din sida.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • SVG en trend som kommer ta fart i år?
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Webbhotell kraften bakom en hemsida