Vad du godkänner när du installerar en app
4 november, 2014
Ny design upp hos Ewa
10 december, 2014

Svara på kommentarer, kom dina läsare nära

Sökandet efter nya och fascinerade bloggar tar aldrig slut, jag har nog varit inne på mer än 100 000 bloggar under mina år framför skärmen. De som är kul att läsa brukar jag lämna en liten kommentar och när denna besvaras börjar jag följa bloggen.

Kommentarer

Det finns många som aldrig besvara en kommentar på sina blogga, vilket jag finner är tråkigt. Det kanske inte går att svara på alla kommentarer som bara säger cool blogg. Om det är första gången jag kommenterar i en blogg ställer jag alltid en fråga. När denna frågan ignorerats tappar man intresset på att besöka den bloggen en andra eller dagligen. Du förlorar läsare igenom att verka ha näsa i vädret och inte svara på frågor du får. Det är speciellt synligt att du inte bryr dig om din läsare om du inte har några eller få kommentarer på din sida.

Det finns två typer av popularitet:

 • Antalet besökare/följare/likes
 • Hur mycket interagerande, Kommentarer/mail

Kommentarer

Vilken av dessa två typer är bäst för din blogg eller hemsida?

Interagerande besökare är alltid bäst, statistik är som ett tomt skal. Du kan inte mäta följare för att du kan köpa din statistik. Det finns en mängd saker som gör att besökare som inte lämnar sitt avtryck på din sida inte är mycket till värde. Visst du kan sälja reklam utifrån hur många besökare du har men att interagera betyder ju att faktiskt klicka på dina länkar med.

Man när du har besökare som lämnar avtryck på din sida, vad gör du?

Svara, svara, svara. Jag det kan vara svårt att svara på vad cool din blogg är, det är inte dom kommentarerna jag menar. Det är dom som har frågor till dig. Att ignorera de som lägger ner sin tid att kommentera på din sida är som att säga att du bryr dig om att människor besöker din blogg. Och det är väl därför vi alla bloggar, för att vi vill nå ut med något?

enklaknep-3

 

24 Comments

 1. Martina skriver:

  Japp jag håller helt med, man blir ledsen när man inte får svar. Men, ibland om någon kommenterar en väldigt låååååång och komplicerad fråga kanske man inte alltid orkar svara. Bättre isf att guida vidare den personen 🙂

 2. Miimz skriver:

  Instämmer jag med, det är roligare när folk svarar på kommentarerna man lämnar. Det gör i alla fall så att jag vill fortsätta läsa bloggen.

 3. Sanna Preifelt skriver:

  Jag håller med! Jag brukar också alltid besöka bloggen och skicka något uppmuntrande till dem också. Om de gör min dag så sprider jag gärna lite nätkärlek tillbaka. Väldigt bra inlägg!

  Däremot tycker jag det är väldigt oförskämt att bara skriva “sv: tack” i andras bloggar. Det har jag skrivit om många gånger för att jag blir så himla irriterad när man bah “ååh, en ny kommentar… aha, det var en sån :(“

  • Johanna skriver:

   Haha Ja verkligen, det är inte jätte kul med svar tack. Jag kollar alltid in om de har svarat på kommentaren i själva bloggen, men tänkte att jag kanske ska börja svara i bloggen som personen i fråga länkade på sin kommentar. Det får jag börja med nästa vecka 🙂 Tack för din underbara kommentar.

 4. Hej, tack så mycket! Jag ljussatte med en liten studiolampa som jag i vanliga fall använder vid produktfotografering. Tanken var att jag skulle ha två lampor, en på vardera sida, men jag hittade ingen ledig förlängningssladd så vi testade med endast en samt en extern blixt och höll tummarna för att det skulle vara tillräckligt för att slippa skuggor. Blev helt okej.

  Vilken härlig och inspirerande blogg du har. Här ska jag titta in fler gånger!

 5. Ewa Svensson skriver:

  God Morgon!! jag svarar alltid och det är inte svårt för mig för det är endast ett fåtal som kommenterar. Önskar dig Johanna en fin onsdag //Kram

 6. Moa skriver:

  Alla som kommenterar min blogg går jag in på deras för att jag 1, vill läsa andras bloggar men också att andra ska vilja fortsätta vara inne och kolla in på min blogg 🙂

 7. Hanna skriver:

  Jag svarar gärna på kommentarer om det är något att svara på 😉 Nej men försöker svara på de flesta men är det många som är likadana, eller folk som bara skriver typ “kolla in min blogg” eller liknande så svarar jag inte på alla. Frågar någon någonting så svarar jag också, de frågade ju för att de vill ha svar liksom 🙂 Ha det bra 🙂

 8. Camilla skriver:

  Hej! Bra inlägg. Tänkte passa på att säga att jag har utmanat mig själv sedan du kommenterade hos mig sist. Jag har nu skaffat en wordpress.org-sida till min webbshop http://www.allthingspretty.se (är inte klar än men låter den vara uppe ändå). Hjälp vad länge sedan jag höll på med det! Blir helt knäckt av att inte alla widgets som finns på wp.com finns på wp.org! Antar att jag måste leta upp dom och installera på något sätt. Blir helt överväldigad men kul är det! Tänkte säga tack för att din kommentar triggade mig, nu jävlar ska jag lära mig!

  Ha det gott! Måste nog titta in här många gånger nu för att lära mig en massa nya tricks!

 9. Zittens skriver:

  Bra blogg du har om än väldig seg från mobilen 😉

  Håller inte med om kommentarer. I vissa fall kanske men beror nog på vilken sorts blogg man har. I mitt fall surfar jag inte runt och kommenterar. Har jag inte tid med 😉 och får inte mycket kommentarer men har mycket besökare ändå(upp till 350 unika besökare varje dag) Jag svarar naturligtvist i de flesta fall(när jag inte glömmer) de som kommenterar. Men sällan jag läser andras bloggar. Fast å andra sidan får jag endel mail när folk beställer. Klart de är kul när någon kommenterar men skulle heller inte varken orka eller ha tiden och jaga kommentarer 🙂

  • Johanna skriver:

   Jag förstå det där med jaga kommentarer. Jag sitter ju inte och kollar in på de bloggsidorna flera gånger om dagen och se om de har svarat. Det finns program eller kod som du kan lämna på sida och sedan när kommentaren har besvarats så får du ett meddelande. Inte svårare än så 🙂 men otroligt hjälpsamt när man hittar mycket inspiration. Vad kul att du har många besökare på din blogg, helt underbart 🙂 Lycka till att öka din läsare.

 10. Zittens skriver:

  Men du hade en intressant blogg. Återkommer nog 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *