Stressen över statistiken, må bra på webben (näst sista)2 min läsning

Nu har vi kommit fram till näst sista avsnittet i webbserien. Denna gången tar vi upp stressen som jag tror vi alla känner kring hur många som läser bloggen. Helt enkelt stressen över statistiken. Det känns verkligen som något som vi måste ta upp just för att må lite bättre kring webben. 

stressen över statisktiken

När det kommer till statistik är det lätt att  tänka att det är ett mått på hur bra din blogg är. Så är det inte! Det är snarare ett mått på hur mycket du marknadsför dig och i vissa fall om du har en topp kan det handla om hur mycket du provocerar. Statistik är inte ett mått på hur bra ditt innehåll är. Stressen över statistiken var väldigt stor hos mig under en längre tid, men nu börjar jag lära mig att se mer på innehållet och marknadsföringen istället för att stressa över siffror som oftast inte alls stämmer.

Testade att inte kolla på statistiken

Det var över en månads sedan jag kollade på min statistik i slutet av augusti. Kände att jag skulle kolla om det var möjligt att sluta kolla på hur många det var som kollade på bloggen. Jag måste säga att det är lite av en lättnad, helt plötsligt känner jag inte samma press när jag ska skriva inlägg. För att jag känner inte pressen för att prestera för en publik, jag vet inte om det är logiskt. Men det är känslan som jag inte visste att jag hade för än den försvann. Så jag tänkte utmana dig att inte kolla hur många som läser din blogg i en månad. Klara du det?

Till avsnittet stressen över statistiken

Hoppas på att näst sista avsnittet funkar som en sporre till dig att släppa det där med statistiken lite. Vi är fler som känner som du kring stressen över statistiken. Om du vill snacka lite mer om det så kan du alltid gå med i Facebookgruppen bloggare runt om Göteborg för att lätta lite på trycket kring bloggandet. I vilket fall kommer videon inlänkad här under.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *