Starka påstående på bloggen? Kan du uppfylla dom?

17 november, 2015

Vi alla har varit inne på de där skrytiga bloggarna som trycker upp i våra ansikten hur grymma de är på allt möjligt. Påstående som helt enkelt är en lögn. Hur mycket har du egentligen att vinna när din blogg bygger på en stor fet illusion? 

Ljuger du på din blogg

Varför känner vi att vi måste bygga upp något på bloggen som inte finns? Vad fyller det för syfte? Visa att man lever drömlivet och att man är ”kändis”, trotts att det inte är baserat på verkligheten.

En lögnare möts bara av hat

Det är just det en lögn är, ett kortsiktigt rus. Men i slutändan, påstående i bloggen som du inte kan leva upp till ger dig bara hat. Har du tänkt att det bara är en viss typ av bloggare som får utstå massa hat, oavsett hur stor eller liten bloggen är? Min teori är att vi blir hatiska när någon försöker lura oss eller när vi har kommit på att vi har blivit lurade. För en blogg som är baserad på en illusion ger ju inget den som besöker sidan, utan fungerar på det sättet att de bara vill ta något från oss. Starka påstående på bloggen kommer alltid se ut som att vi försöker lura den som sitter och läser bloggen.

Lögner om popularitet

Jag möts dagligen av bloggar som skrytigt skriver om sin popularitet. Jag ser det på detta sättet, ett påstående om popularitet är alltid svårt att uppfylla. För att det man säger med att skryta om att ha 45 000 följare/läsare/Youtube-tittare någon kan sin sak. När jag sedan kommer in och allt är skit blir jag sur och grinig för att jag har blivit lurad att klicka in på denna bloggen/Youtube eller vad det kan vara. Det visar sig allt för ofta att detta inte stämmer, det påstående som de gett.  Den ser ju ut som skit och handlar ju bara om selfies, det handlar om att lura mig att klicka in på den här sidan för att personen ska få bekräftelse.

Ger det dig att skrolla igenom massa selfis?

För det är ju det som skiljer sig bloggare emellan de som vill ge något, en tanke, en erfarenhet eller inspiration och så finns de som skapar en blogg för att de vill ha bekräftelse från andra. Men att gå in med inställningen jag ska ha, skapar verkligen inte en bra blogg! Då hamnar du i en limbo och måste ljuga för att verka vara den du inte är och ha det du inte har.

En lögnare kan aldrig utvecklas eller bygga på något. De är fast i sin illusion. vill du verkligen vara fast på samma ställe hela tiden?

Du är en briljant bloggare

Jag vet att du är grym som bloggare och människa, du behöver inte skapa en illusion. Se till att starka påstående alltid uppfylls så att de som kommer in på din blogg inte behöver känna sig lurade. En blogg baserad på lögner är inte unik i bloggvärlden, men en blogg baserat på din unika uppsättning av skills, erfarenheter och intressen gör dig till en super grym bloggare.

Bli inte en i mängden! Vi behöver inte en i mängden bloggare som baserar sina bloggar på en illusion. Vi behöver fler som dig, som baserar sin blogg på en äkthet. Tycker du att mycket i bloggvärlden är ytligt eller är det bara jag som fått för mig detta?

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

4 Kommentarer

 1. Christer Dyrwoold

  Jag är verkligen bekräftelse torsk. Men mina bloggar som jag har är ärliga. Jag avskyr lögner. Jag har ingenting att skryta om. Fast det kanske kan låta som skryt ibland. Fast det är inte min mening.

  Svara
  • Johanna

   Okej, jag tror inte jag har sett att du låter skrytig. Tack för din kommentar 🙂

   Svara
 2. Anna Kindstrand

  Håller med dig! Personligen tycker jag inte att det ger mig någonting alls att klicka in på bloggar som är fullkletade med selfies, och uppfyllda med skryt. Jag förstår mig egentligen inte på den sk ”Bloggvärlden”, men det kanske beror på att jag inte har ansträngt mig för att göra det heller. Min blogg har inte ”slagit igenom”, och jag har inte så många läsare, men jag gissar att det beror på att inte håller på och förställer mig för att få bekräftelse. Jag skriver ärligt om sådant som jag känner för i stunden jag befinner mig, och bloggar inte om skönhet, mode, träning och smink. Ibland undrar jag om det är dom ämnena som 98% av alla människor vill läsa om. Narcissistiska och ytliga bloggar verkar det gå tretton på dussinet av, och det är sååå supertrist. Personligen lär jag aldrig bli rik på mitt bloggande, utan jag får helt enkelt fortsätta att skriva bara för att jag tycker att det är roligt. Men din blogg tycker jag om. Du skriver inte om en massa skit, utan det ger mig något att läsa dina inlägg.

  Svara
  • Johanna

   Älskar ditt uttryck fullkletade med selfies för det är verklige så det känns. Många läsare är inte så relevant, man kan ha många läsare men inte få ut nått av det. Så länge du ger och tar på din blogg så är den en toppblogg!

   Tack för dina tankar

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0