Sponsorer, hur får man det egentligen?

Det där med sponsorer kan vara super klurigt. Hur får man dom? En hemlighet som många med ”mindre” bloggar ofta inte vet är hur får man erbjudande när man är liten. Det finns ingen hemlighet bara aktiva val att kontakta företag med sitt erbjudande. 

hur får man sponsorer

Visst ibland trillar ett och annat erbjudande ner i inkorgen, men för att ”få” rätt sponsorer måste du söka dom själv. Det är den stora hemligheten när det kommer till sponsorer. Men hur ska man göra rent praktiskt?

Sponsorer vart börjar du?!

Först måste du kolla på vilka produkter,företag passar in på min blogg. Som med allt annat passar allt inte in på din hemsida eller blogg. Du måste välja sånt som du känner gynnar dina läsare. För att även om det är lockande att ta den där plattången som gåva och skriva ett inlägg i utbyte. Kanske det inte är rätt för dig eller dina läsare. Skälet till det är att du vill inte tappa förtroendet hos dina läsare. Första frågan kommer alltid att vara, sticker denna produkten eller tjänsten ut från mitt vanliga flöde?

Våga ta kontakt

Det är nästa som att du är en jobbsökande för det företaget, för varje sponsor som du är i kontakt med. Det är svårt att börja men när du kommit igång så kommer det gå galant. Skriv en lista på 5 företag som du kan tänka dig att skriva för och skicka en förfrågan, det viktiga är att inte lägga för mycket tyngd på om du inte får uppdraget. Det är jätte svårt jag vet, men du förlorar inget på att fråga, dock gör du det om du inte frågar.

Vad du erbjuder

Var klar i ditt mail, vad det är du erbjuder. Vi lever i en värld som inte tar sig tid till att man lägger tid på sånt som man inte kan dra nytta av. Så var klar redan från början med vad du kan ge och fråga om vad det är du vill ha i utbyte. Eller så kan du fråga vad det vill ge i ett sådant utbyte.

Slutsats

Många gånger är det så att bloggarna själva är det som tar kontakt för att få sina inlägg sponsrade. Även om jag inte har så många sponsrade inlägg på min blogg har jag hjälpt andra bloggare med att landa deras drömsponsorer. Vi kan också skaffa sponsorer åt event, tävlingar och för andra bloggare. Det behöver inte nödvändigtvis handla om vad vi kan få av sponsorerna.

I nästa inlägg (imorgon) kommer jag gå genom vad det är du ger din sponsor i ett inlägg. Kolla in i morgon så får du veta mer.

Vill du läsa mer?!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0