4 mars, 2015

Spammig blogg eller inte, vad är bäst?

Det finns mängder av skäl att det är bra att uppdatera ofta, men det finns också en del saker som gör att bloggen tappar värde. Och var är värde egentligen? Det låter ju as knäppt. Värdet på din blogg är inte hur många som läser den har eller hur mycket pengar den drar in på affiliate. Utan värdet är det som din blogg ger dig och andra. Ännu flummigare uttryck än de vanliga uttrycken. Jag vet, men jag tänkte att du och jag kunde diskutera vad så ger en blogg värde.

spammig blogg

För mig är inlägg på bloggen som vatten, som du späder ut saften i glaset. För lite vatten och det blir trögt och rätt äckligt att försöka dricka och för mycket vatten, ja du fattar poängen. Det är när det blir för mycket vatten som gör att saften (bloggen) tappar i värde. Så en blogg kan tappa värde om jag bloggar för ofta? Och hur många gånger är för ofta?

Ja din blogg kan tappa värde för dina läsare om du börjar skriva om sånt som är tråkigt att läsa om. Och det är här det blir helt snurrigt, för att det beror helt på typen av blogg du har. Vissa bloggar kan komma undan med att publicera 5 inlägg om att vara förkyld på en dag (intresseklubben antecknar: många i bloggvärlden är förkylda nu). Men för mig känns det ointressant att upprepa sig om samma sak flera gånger per dag och skälet till att uppdateringarna är så täta om samma sak är för att bloggen måste uppdateras. Kvantitet kan ge många sidvisningar (unika besökare ställs om efter ett visst antal minuter/timmar. Det betyder att om du uppdaterar ofta kan samma läsare se ut som flera unika besökare.). Statistik på sidan ska tas med en liten nypa salt, för att den stämmer inte 100% oavsett vad du gör. Ett inlägg av värde tycker jag har dessa saker:

  • Något intressant att säga
  • Inga upprepningar på tidigare inlägg samma dag
  • Skriver personligt till den som läser (skriv till en person, inte hej alla, hej bloggen och liknande)
  • Inlägget ska förstås av den som nyligen hittat bloggen ( inte nu har jag hämtat det utan en förklaring i just det inlägget, kom ihåg att läsare möts alltid av det senaste inlägget.)

Det blir så mycket mer komplicerat när det kommer till bloggar för att det är så personligt. Det beror helt på vad du och jag tycker om att läsa om. Vissa tycker att det är grymt med dom som uppdaterar ofta utan att direkt ha något att säga i inlägget, för att då har man alltid nått nytt att titta på. Men om du känner att det går för trögt på Facebook flödet och du inte har något annat att göra tycker jag att du ska kolla in stumbleupon, där sätter du upp vilka intressen som du har och den ger dig förslag på sidor som du kanske gillar. Nätet är ju fullt av spännande saker varför inte utforska den och släppa de bloggarna som upprepar sig om samma sak flera gånger om dagen. Eller är du nöjd med att bara kolla in de välbekanta sidorna?

Finns det ett gyllene snitt i hur många inlägg som kan publiceras om dagen? Vad tror du att det är?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Spammig blogg eller inte, vad är bäst?
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Webbhotell kraften bakom en hemsida