19 november, 2013

Sökningar som sparas på Google

Det finns en mängd information som sparas. Inget som är dolt men jag känner många som aldrig har varit inne på vissa delar av sitt Google-konto. Sökningar som sparas kan du se på ditt Google-konto, men det är bara en del av information som sparas om dig.

fika bild

Det finns både för och nackdelar med all information som samlas om dig. Vet du om den kan du själv avgöra om du vill göra det svårare för internetverktygen att samla information om dig. Sökningar som sparas kan kartlägga hur du rör dig på nätet och även avslöja information om dig som du inte vill att någon ska veta. Vi alla undrar ju vad vill de ha all information till?

Om det inte var nog med att vi godkänner att företag lagra våra information för att få skaffa tjänsten, nu ska polisen kunna utan problem lyssna in på all vår trafik på nätet utan att ens behöva ha rimliga skäl till det. Är detta rätt?

Nej, jag tycker att vi ska kunna få ha vårt privatliv även om det är ute på nätet. Polisen öppnar ju inte post du får hem bara för att de kan? Detta kommer att missbrukas av de som har möjligheten att ta del av denna informationen det är bara en tidsfråga.

Vill du leva i ett samhälle där några självutnämnda får ta del av all information som utbyts på alla möjliga enheter, som mobiltelefoner och datorer?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer