Rose-Marie som alltid ger råd från hjärtat
16 december, 2017
Linnea utmanar ditt tankesätt om saker
18 december, 2017

Sofia som vet hur man kommunicerar på riktigt

Den tysta men så talagfulla Sofia. Med hennes röda hår och skarpa ögon för språket som når fram. Som Sofia en gång sa “en text kan vara hur korrekt som helst men om läsaren inte förstår det den läser är den värdelös”.

Sofia textur, gästbloggare

(Foto: Sofia)

Det kan vara lätt att bli ett rövhål när man kan så mycket om att kommunicera i text. Men jag har aldrig mött någon som har en sådan finess som Sofia när hon ger dig kritik på det du skriver. Hon har så fingertoppskänsla att det känns inte som att hon ger kritik alls.

Kritiken som inte känns som du har misslyckats med ett prov

Det jag tycker är så coolt med Sofia är att hon inte dömer dig och hur du skriver. Utan det känns mer som vill hjälpa dig. Vilket jag ser upp till super mycket. Tänk att kunna framföra kritik utan att den som motar den reser ragg eller känner sin utsatt. För det är ofta när någon ska “rätta” din text som det känns som att man har misslyckats och gjort fel. Men Sofia får dig att inte alls uppfatta det som att du har gjort något fel. Utan att det bara är små saker som kan göras för att förbättra.

Den mjuka tonen och inte kravet på ändring är ett lyckat koncept

Det blir mer ett samarbete. Att hon ger dig råd och du är inte tvungen att ta dom. Så vill du ha hjälp med att nå ut via din text så är Sofia den som du borde ta kontakt med. Hennes sida hittar du här!

2 Comments

  1. Jessica skriver:

    Ganska ovanligt att någon kan de! Coolt 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *