Sluta läsa andras bloggar!

Det är dags att ta steget från att läsa andras bloggar till att prenumererar på dom. Vi slösar mycket tid på att gå in på varje sida som vi läser utan att veta om den har uppdaterats eller inte. Dags att bryta det helt värdelösa sättet att ta del av andras bloggar på. Har du använt dig av en rss-tjänst någon gång?

Hur du slutar slösa tid när du läser andras bloggar

Rss-tjänst är antingen ett program på din dator eller en sida på nätet där du samlar alla bloggar som du läser. Det är inte som bokmärken, utan det är mer som att du prenumererar på en tidning. Så fort det kommer ut något nytt så har du det hos dig utan att behöva lyfta ett finger.

Läsa andras bloggar med rss

Jag använder mig av en rss-tjänst som heter feedly. Den är gratis och det finns en app som är väldigt behändig i telefonen. Skälet till att du vill samla all bloggar på ett och samma ställe är för att du ska kunna läsa de bloggarna som du vill, utan att slösa din tid på att gå in på sida efter sida utan att den har uppdaterats med något nytt.

Börja med att sortera

För att utnyttja din rss-tjänst till fullo borde du redan första gången sätta upp olika kategorier, jag har sorterat mina utifrån hur viktigt jag tycker innehållet på bloggen är. Att använda sig av en rss-tjänst handlar om att spara tid inte slösa den.

Det är ingen skam att markera alla som inlägg som lästa lite då och då i din rss-tjänst. Det handlar inte om att tynga ner dig med bördan att läsa alla inlägg som publiceras utan ge dig möjlighet att få reda på när nått nytt finns på de bloggarna du läser.

Skapa dig en bättre möjlighet att ta del av bloggarna du läser redan idag. Det är ett fantastiskt redskap för att hålla sig uppdaterad med den senaste inspirationen från alla briljanta bloggare.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Anneli

  Hej, jag undrar hur jag lägger till på dom olika bloggarna ? Jag har det på min, men har alla bloggar ett sånt flöde ? Eller är det nåt som jag som följare måste ladda ner ?

  Svara
  • Johanna

   Hej Anneli alla rss läsare är olika. Om du använder dig av feedly som jag gör så kan du enkelt bara kopiera adressen till hemsida och söka på den i feedlys sökruta. Bloggar brukar ha ett rss flöde om sidan fungerar korrekt. För att nå det behöver du den rätta adressen om inte det inte finns en knapp eller liknande som tar dig dit. Jag har inte lagt till sociala ikoner än på min nya design och lika så inte en rss ikon. Men för att nå rss sida funkar det att lägga till /feed i slutet av adressen. De tre vanligaste sätten att nå rss på:
   adressen. se/feed
   adressen. se/rss
   adressen. se/index.rss

   Det finns olika typer av rss tjänster, men jag använder mig av en som man inte behöver ladda ner något på. (Feedly.com) Där samlar jag alla bloggar på en och samma plats.

   Hoppas att detta gav lite svar på dina frågor.

   Svara
 2. Anneli

  Jag hittar inget sånt hos dig här på din blogg ?

  Svara
  • Johanna

   Alla bloggar har ett rss flöde om sidan fungerar korrekt. Att du inte hittar det på min är för att jag inte har lagt till en liten ikon med en länk till just mitt rss flöde. länken ser ut på detta sättet om man har en WordPress sida: http://enklaknep.se/feed/

   Svara
 3. Anneli

  Plockar du bort inlägg som man har gjort ?
  Jag ser inte om mitt ligger kvar ang RSS. Hur får man till det som tex på din blogg `?

  Svara
  • Johanna

   Nej jag plockar inte bort några kommentarer, det är så att de inte visas för jag har läst igenom dom och hinner svara på dom. Först och främst vilken rss tjänst är det du använder? För att alla rss tjänster ser olika ut. Och hur du ska lägga till olika bloggar skiljer sig.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Sluta läsa andras bloggar!
 • Läsa andras bloggar med rss
 • Börja med att sortera
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör