Skydda sina bilder på nätet

7 oktober, 2014

Det är en otrolig spridning på nätet av all information. Hur gör du om du inte vill att vem som helst ska kunna ta dina bilder och använda dom?

Det finns några populära sätta att skydda sina bilder

  • Blockera höger klick
  • Vatten stämpla
  • Lägga en tom bild över

skydda sina bilder

Att blockera högerklick hjälper till viss del att skydda dina bilder. Detta sättet fungerar bara på de som inte vet eller inte orkar att hämta bilden direkt från källan. Med hjälp av lite JavaScript kod kan du blocka högerklicken, men det stör ut alla dina läsare som har olika addons i webbläsaren som exempel översättning eller läshjälp.  Det stör mer än vad det gör nytta.

skydda sina bilder

Vattenstämpla dina bilder är det enklaste sättet att få mer trafik till din sida om den skulle hamna på andra sidor än din egna. Skriv med den webbadress och du kanske har fångat en ny läsare om din bild hamnar på villovägar. Att vattenstämpla är det bästa sättet att skydda sina bilder.

Vattenstämpel

Ett krångligt och något tidskrävande sätt att skydda din bild är att lägga din bild under en tom bild. Sydda sina bilder på detta sättet ser ut så här. Det är inget bra sätta att skydda sina bilder på.

<div id="image4" style="background-image: url(Bilden.jpg);">
     <img src="blank.gif" height="600px" width="377px">
 </div>

 

Det finns inget sätt att skydda sina bilder från att sprida sig på nätet, men du kan ju alltid göra så att du kan dra nytta av att de sprids.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

1 kommentar

  1. Sabine Claus

    Riktigt bra enkla knep – bra start för mig!

    Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0