7 oktober, 2014

Skydda sina bilder på nätet

Det är en otrolig spridning på nätet av all information. Hur gör du om du inte vill att vem som helst ska kunna ta dina bilder och använda dom?

Det finns några populära sätta att skydda sina bilder

  • Blockera höger klick
  • Vatten stämpla
  • Lägga en tom bild över

skydda sina bilder

Att blockera högerklick hjälper till viss del att skydda dina bilder. Detta sättet fungerar bara på de som inte vet eller inte orkar att hämta bilden direkt från källan. Med hjälp av lite JavaScript kod kan du blocka högerklicken, men det stör ut alla dina läsare som har olika addons i webbläsaren som exempel översättning eller läshjälp.  Det stör mer än vad det gör nytta.

skydda sina bilder

Vattenstämpla dina bilder är det enklaste sättet att få mer trafik till din sida om den skulle hamna på andra sidor än din egna. Skriv med den webbadress och du kanske har fångat en ny läsare om din bild hamnar på villovägar. Att vattenstämpla är det bästa sättet att skydda sina bilder.

Vattenstämpel

Ett krångligt och något tidskrävande sätt att skydda din bild är att lägga din bild under en tom bild. Sydda sina bilder på detta sättet ser ut så här. Det är inget bra sätta att skydda sina bilder på.

<div id="image4" style="background-image: url(Bilden.jpg);">     <img src="blank.gif" height="600px" width="377px"> </div>

 

Det finns inget sätt att skydda sina bilder från att sprida sig på nätet, men du kan ju alltid göra så att du kan dra nytta av att de sprids.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

1 kommentar

  1. Sabine Claus

    Riktigt bra enkla knep – bra start för mig!

    Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *