17 oktober, 2014

Skrivkramp, hitta roten till den

Ibland kan det vara svårt att starta och det slår som knutar kring hjärnan, fingrarna och skrivkrampen är ett faktum. Vad kan du göra och hur hittar du vart det kommer ifrån? Ibland hade jag velat ha en no/off knapp för att sätta på och stänga av skrivandet. Men det går inte. Vi får ta den långa vägen om skrivkrampen är ett faktum.

 Jag tänkte dela in de olika skrivkramperna i kategorier.

 • Känslan att det inte finns något intressant att skriva om
 • Känslan av för mycket och inte veta hur man ska börja
 • Tankarna på annat håll

slå av skrivkrampen

Det finns säkert en mängd andra skäl till att inte få ut orden. Men vi kan ju börja med dom tre. Mina tips på att lösa upp dom där bedrövliga knutarna.

Om du har känslan att det inte finns något intressant att skriva om. Kan det vara en idé att gå ut ta en promenad eller hitta på något kul, som du sedan kan skriva om. Om jag känner att det är svårt att skriva om något, tar jag en paus packar kameran och går ut på en promenad. Det finns en mängd att se utanför skärmen med, det kan få igång skrivandet.

Om det är för mycket på en gång, kan du göra en lista på alla saker som du vill skriva om. Sedan kan du beta av den en efter en och vips har du flera inlägg. Det behöver ju inte vara ett enda långt inlägg. Jag kallar det en blogg planering.

Tankarna på annat håll är den svårast grad av skrivkramp, tycker jag. Det kan vara familjen som strular, grannen som låter eller vad som helst. Det första och kanske det svåraste är att hitta vad det är som stör. När detta händer brukar jag ta en promenad eller en paus och fundera, detta betyder ingen tv eller dator eller mobil som kan störa. Jag letar ju efter vad det är som gör att det tar stopp. Att sätta sig i soffa med lite musik, en kopp te, penna och papper. Att låta tankarna vandra och skriva ner det som stör mig, eller vad som helst som faller mig in. Brukar lösa upp de flesta skrivkramper som jag har haft.

Har du ett sätt att knyta upp din skrivkramp?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Anna/notonmusic

  Vilken fin och trevlig blogg du har – och inspirerande

  Svara
  • Johanna

   Tack för din fina kommentar

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *