Skrivkramp, hitta roten till den

17 oktober, 2014

Ibland kan det vara svårt att starta och det slår som knutar kring hjärnan, fingrarna och skrivkrampen är ett faktum. Vad kan du göra och hur hittar du vart det kommer ifrån? Ibland hade jag velat ha en no/off knapp för att sätta på och stänga av skrivandet. Men det går inte. Vi får ta den långa vägen om skrivkrampen är ett faktum.

 Jag tänkte dela in de olika skrivkramperna i kategorier.

 • Känslan att det inte finns något intressant att skriva om
 • Känslan av för mycket och inte veta hur man ska börja
 • Tankarna på annat håll

slå av skrivkrampen

Det finns säkert en mängd andra skäl till att inte få ut orden. Men vi kan ju börja med dom tre. Mina tips på att lösa upp dom där bedrövliga knutarna.

Om du har känslan att det inte finns något intressant att skriva om. Kan det vara en idé att gå ut ta en promenad eller hitta på något kul, som du sedan kan skriva om. Om jag känner att det är svårt att skriva om något, tar jag en paus packar kameran och går ut på en promenad. Det finns en mängd att se utanför skärmen med, det kan få igång skrivandet.

Om det är för mycket på en gång, kan du göra en lista på alla saker som du vill skriva om. Sedan kan du beta av den en efter en och vips har du flera inlägg. Det behöver ju inte vara ett enda långt inlägg. Jag kallar det en blogg planering.

Tankarna på annat håll är den svårast grad av skrivkramp, tycker jag. Det kan vara familjen som strular, grannen som låter eller vad som helst. Det första och kanske det svåraste är att hitta vad det är som stör. När detta händer brukar jag ta en promenad eller en paus och fundera, detta betyder ingen tv eller dator eller mobil som kan störa. Jag letar ju efter vad det är som gör att det tar stopp. Att sätta sig i soffa med lite musik, en kopp te, penna och papper. Att låta tankarna vandra och skriva ner det som stör mig, eller vad som helst som faller mig in. Brukar lösa upp de flesta skrivkramper som jag har haft.

Har du ett sätt att knyta upp din skrivkramp?

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. Anna/notonmusic

  Vilken fin och trevlig blogg du har – och inspirerande

  Svara
  • Johanna

   Tack för din fina kommentar

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0