humla
Promenad och humla
15 augusti, 2015
Hur du kan skapa ett rum för vila
Hur vi kan skapa ett rum för vila
18 augusti, 2015

Skillnaden på att organisera och stoppa undan saker

Många gånger har jag bara dumpat saker som legat framme i bästa möjliga låda. Och när denna lådan är överfull av saker har jag rensat den ett par gånger per år. Men sen läste jag om en annan metod än att bara förvara sakerna, att bestämma ett hem åt sina saker. Att varje sak har en dedikerad yta i hemmet. Vilken skillnad det blev, som ett lugn över hemmet som inte har funnits innan.

Gör skillnad, organisera och inte bara

I tidigare inlägg har jag beskrivit hur mycket jag har rensat i min garderob och på andra ställen i hemmet. Vi alla har ett överflöd av saker, överflödet är alla de sakerna som vi behåller fast de inte fyller någon funktion för oss. Alla gånger vi tänker jag ska gå igenom det senare eller jag kanske behöver någon gång om en miljon år behöva den saken. De sakerna stoppar vi undan, hur mycket vi tror att vi organiserar det så gör vi helt enkelt det, jag har själv varit där och trott att jag är grym på att organisera. Men egentligen var jag bara grym på att stoppa undan all min skit.

Vad är skillnaden på organisera och stoppa undan?

Organisera är att du ger en plats åt varje sak, då menar jag varje sak. När du har använt färdigt saken så lägger du tillbaka den på sin plats. Men att stoppa undan saker är en helt annan grej, då lägger du bara sakerna där de får plats för tillfället, sedan när du behöver det igen måste du leta efter det! Du vet alla gånger du har bråttom till bussen och sliter i alla lådor efter något som du måste ha med dig. Det slipper du om du har en dedikerad plats åt varje sak.

2 Comments

  1. ExklusivaMoi skriver:

    Jäkla sant där!! När jag flyttade senast så passade jag verkligen på med att rensa allt som inte var något till nytta… nu har jag inte många grejer men alla har ett betydelse syfta och något som jag står för =)… gäller prydnader, kläder ect ect! Jag är verkligen tillfredsställd i mitt hem nu…

  2. Amanda skriver:

    Bra skrivet! Jag organiserar ganska bra tycker jag 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *