vettigt att säga blogg
Att dela din situation hjälper ingen
22 januari, 2016
Tjäna pengar på bloggen, vad ska man tänka på
Tjäna pengar på bloggen, vad ska man tänka på
25 januari, 2016

Självömkan en del av ett balanserat liv eller inte?

Offerkofta blogpost

Satan ibland kan livet verkligen hoppa på en och ge en riktig törn. Det är inte bara smärtsamt utan det kräver hela din energi. Det skapar en fruktansvärd stress att behöva ta en paus och samla ihop sig. När världen är orättvis och allt bara inte blir som det är tänkt. Är det okej att tycka synd om sig själv då?

Offerkofta blogpost

Det där med självömkan är verkligen en snårig stig att gå. Är självömkan en viktig del av våran balans i livet eller är det som känslornas blindtarm?

Att tycka synd om sig själv kan fylla en funktion, men det är bara lagom doser. För att det är helt okej att tycka livet suger. Men det är inte okej att använda det som förklaring till att inte försöka. Jag är en person som tar självömkan till en helt ny nivå när jag är förkyld. Ja du läste rätt, en lite förkylning och jag tar på mig en jätte stor offerkofta. Det är verkligen synd om mig när jag är förkyld och alla som korsar min väg när jag är förkyld får höra hur döende jag är. När man tänker tillbaka på det är det super barnsligt, men väl inne i de så har självömkande satt sina tänder i en.

På tok för mycket självömkan

Det är verkligen på tok för mycket självömkan som jag har när jag är förkyld. Men det svåra är att se det när man sitter där och livet är piss. Hur ska man sätta gränser för sig själv. För det som självömkan gör är ju att hindra dig från att lära dig av situationen. Ingen har ju lärt sig något av att sitta hemma och tycka synd om sig själv?! Men samtidigt är självömkan ett sätt att hantera en jobbigt situation känslomässigt. Så va fan ska man göra? Hur fan ska man veta när man har suttit för länge med offerkoftan?

Pinterest offerkofta

Det är som med allt annat i livet

  • Ger det mig nått att stanna kvar i det här tillståndet?
  • Livet suger just nu, känner jag att jag har kraften att resa mig upp än?
  • Är jag kvar här för att det är bekvämt?

Självömkan är bra att ha och känna. Men det som med så mycket annat i livet, för mycket av en sak ger obalans och du kan inte utvecklas. Vad tycker du om självömkan? En bra grej eller bara i vägen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *