27 april, 2015

SEO, guiden för bloggare och inte tekniknördar

SEO kan verkligen se stort och läskigt ut, det finns mängder av guider som säger till dig att göra si och så för att få bra SEO. Men vad är det egentligen de där tre bokstäverna? Och hur använder vi det?

Den lilla guiden till SEO

SEO står rätt och slätt för sökmotoroptimering(Search Engine Optimisation), hamna högt upp när någon söker på ämnen som du skriver om. Jaha, det verkar ju bra. Hur gör man det? Det är här allt blir flummigt och råden går isär. Tanken är att vi ska beröra ämnet denna veckan och dyka så djupt som vi behöver för att få fler besökare till våra bloggar.

Imorgon kommer vi att gå igenom mer om varför och hur olika sökresultat visas för oss. Men nu tänkte jag att vi kunde diskutera lite som kan förbättra din chans att dyka upp i andras sökresultat.

1. Bra länkar på din sida

Länkar till ditt inlägg ska innehålla ord som ditt inlägg handlar om. Ta en till på adressen till detta inlägget om du undrar hur det ser ut.

2. Länkar till andra sidor som handlar om samma sak som du skriver om.

En länk är bara värt något om den styrker det du skriver om. Om du ska du länka affiliate och inte vill förlora värdet av inlägget kan du använda dig av en nofollow tagg i html koden.

arbeta med en kopp kaffe

3. Text i bilderna

Fyll i rubriken, alt taggen och beskrivningen till bilden med ord som don text handlar om. Ju mer du fyller i ju mer gillar sökmotorn dig.

4. Fyll i fältet med nyckelord, keywords eller vad det heter på din blogg

Tänk på att nyckelorden är som kryddor i en sås, för många och de förlorar värde.

5. Länka dina inlägg från sociala media

Att länka från dina konton på sociala medier är fantastiskt, för att då får du en länk in på din sida. Länka till din sida är jätte bra för att komma högt upp i sökmotorerna.

Rosor

Några saker som är grunderna till bra sökmotoroptimering(Search Engine Optimisation), förutom bra text och mycket bilder. Har du något som du tycker jag har glömt? Hör gärna av dig så lägger jag till det.

Vi kommer att gå igenom mer under veckan och då kanske det blir lite mindre snurrigt.

 

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

4 Kommentarer

 1. Frida Lindqvist

  Bra tips! Känner inte igen allt så ska bli spännande att få det mer utförligt förklarat under veckan! :’)

  Sv: Tack, och gott var det också! 😉 Detsamma!

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att du läste om seo. Tack för din kommentar 🙂

   Svara
 2. Anna/notonmusic

  spännande det låter! I mina öron låter det svårbegripligt. Eller det är väl i hjärnan det inte riktigt klarnar! Hoppas på att få lite reda i oredan med hjälp av dina texter Johanna 🙂

  Svara
  • Johanna

   Ja de e verkligen oreda bland seo snacket. De finns tyvärr inte den här vägen ska du ta för att toppa på sökmotorerna. Men det finns knep för att komma en bit på vägen.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • SEO, guiden för bloggare och inte tekniknördar
 • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
 • Webbhotell kraften bakom en hemsida