Influencer WS Retreat
Influencer WS Retreat evenemanget i Göteborg du inte vill missa!
11 april, 2018
event på stena line
Event, influencers och mycket selfies förra veckan
23 april, 2018

Sämsta och bästa med att sitta och jobba på café

Sämsta och bästa med att sitta och jobba på café

Under den skrivande stunden fick jag ta på mig mina hörlurar för att kunna filtrera ut ljudet av tänder som skrapar på en gaffel. Det fick mitt hår på armarna att resa sig upp. För att jobba på café kan vara en otrolig resurs men också jätte distraherande. Människor låter, nu är det inte nödvändigtvis prat jag snackar om. Utan andra kroppsliga ljus som smaskande, väsande andetag och fisar.

Sämsta och bästa med att sitta och jobba på café

Men det är lätt att filtrerar bort kroppsliga ljud, kanske inte så mycket lukten av en fis. Men det som kan vara mest distraherande.

Tjuvlyssnandet är helt klart det bästa och sämsta

Det som berättas emellan två eller fler personer på ett café kan var det mest intressanta du hört. Vilket helt klart tar bort fokusen från arbetet. Som om barnbarnet som hade tagit med sin tinder-dejt på hennes kalas eller varför inte om konfrontationen om en otrohet två bord bort. Det är som att man får en inblick i någon annans liv utan tillåtelse. Som en spion.

Det är som tv fast annorlunda

Det är svårt att välja café för att det beror ju helt på vilken typ av arbetsmiljö man vill ha. Men jag har hittat att det finns lite av en tumregel gå inte på dom som har bra fika. För där flockas pensionärerna och dom är helt klart mest intressanta att lyssna på. Det är som att ju äldre man bli ju mer filter faller bort. De tänker inte på hur dom framför det utan de vill bara ha ut sitt så de har sagt det. Och ja om din mormor eller farmor får reda på nått så kan det mycket väl vara något som det skvallras om på ett café.

Café utan själ är oftast bäst

Du vet dom där massproducerade caféerna där det rör sig mycket folk brukar vara de som har minst roligt skvaller. Så när jag ska sitta med superfokus väljer jag något sånt. Men om jag känner att jag vill jobba på i ett lugnare tempo så väljer jag helt klar ett med massa skvaller. Har du med tjuvlyssnat på skvaller på ett café?

4 Comments

 1. Christer Holm skriver:

  Ha ha så klockrent inlägg 🙂 känner igen mig.
  Plus att när jag sitter och jobbar så är det alltid någon som frågar vad jag håller på med 😛

 2. Tina skriver:

  Ha ha, bra inlägg. Toppen med café utan bra fika nu när jag inte äter godsaker länge. Jag har svårt med ljud blir lättstörd, så öronproppar är bäst.

  • Johanna skriver:

   Ah smart jag har inte tänkt på att man kan använda dom så. Haha ibland blir man blid på vad man kan använda olika produkter till. Som jag tänker att de är bara för konserter! Och när du inte ärter godsaker länger så ja då förstår jag att du gillar caféer som inte erbjuder så mycket gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *