Hundvakt och träna på att slappna av
Hundvakt och träna på att slappna av
7 oktober, 2015
Näring för de upptagna
Näring för de upptagna
12 oktober, 2015

Sammankopplingen emellan sinnet och omgivningen

Sammankopplingen emellan sinnet och omgivningen

Har du någon gång tänkt på att på det sättet du behandlar ditt hem, behandlar du ditt sinne med? Ett stökigt hem, stökigt sinne. Ett rent helvete, ett rent helvete i ditt sinne. Den där dagen innan ett prov eller en inlämning och du börjar storstäda ditt rum/lägenhet. Det är en stark koppling emellan hur vi har det runt omkring oss och hur det är i vårt huvud. Eller vad säger du?

Sammankopplingen emellan sinnet och omgivningen

Jag läste en nyligen en studie som tittade på kopplingen emellan mindfulness och att diska. Den byggde på hur noga man diskade och hur man kände sig efter man hade diskat. Varje person fick göra ett test efter att de hade diskat. Summan av kardemumman var att de som hade diskat och gjort i ordning var mer lugna och fokuserade. Så det ligger något i det som jag skrev i början av detta inlägget, så du behandlar din atmosfär runt omkring dig så behandlar du ditt sinne.

För ett tag sedan tog jag och min sambo ett beslut som skulle förändra hela vårt hem. Vi rensade bort allt som inte gav oss lycka. Alla grejer som är bra att ha men inte fyllde den lilla funktionen som gav en tillfredsställelse att ha dom. Bort med allt onödigt helt enkelt. Det var som att vårt hem andades med lättnad när vi var klara och skapa ett hem åt varje plats. Nu är det lättare att hålla ytorna kring min arbetsplats rena och inte störa min fokus. Nu vårdar jag mitt hem för att jag ska kunna vårda mitt inre. För att det finns en sammankoppling emellan sinnet och omgivningen.

Det är bara vi som kan bestämma hur vi vill ha det och vad vi trivs med. Om du inte trivs, eller huvudet känns rörigt kan det vara en idé att rensa ditt hem. Som jag har skrivit tidigare, rensa aldrig rum för rum. Utan rensa per kategori, det är det mest effektiva sättet att rensa på. Kläder är alltid det stället som du ska börja på, för att det är lättast. Det är verkligen en lättnad som fyller ditt hem och ditt huvud. Att rensa hela hemmet är också ett utmärkt sätt att träna dig på vad du vill ha och inte ha i alla delar av ditt liv. Du övar upp din intuition om vad som gör dig lycklig och inte. Vi alla vet ju att det blir lättare ju fler gånger vi övar på det, så varför inte börja med att rensa bort alla saker som inte bringar dig glädje längre.

Är det inte dags för oss alla att se sammankopplingen emellan sinnet och omgivningen? Det är bara om vi är medvetna om det som vi faktiskt kan påverka det aktivt. Från att skapa den arbetsplatsen som du vill ha till kanske det lugna krypin som du drömmer om. Börja med att skriva ner din vision av hur du skulle vilja ha ditt hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *