Hur viktig är bloggens identitet 
Blogging Café, hur du skapar din identitet på bloggen
18 februari, 2016
Anonym på nätet
Litar du på en som är anonym sida/blogg på nätet?
29 februari, 2016

Rutiner, en fast punkt i kaoset

Rutiner en fast punkt blogg

Den där känslan att veckan rinner genom fingrarna som sandkorn är aldrig lång borta. Eller hur? Planer ändras hit och dit, det kan verkligen vara helt överväldigande.Vi ska får plats med så mycket på de få timmarna som vi är vakna. Bra rutiner kan verkligen vara din räddning, som en fast punkt i kaoset. 

Rutiner en fast punkt blogg

Många av oss har ju en morgonrutin, vilken ordning som du tar på dig, äter frukost och så vidare. Vad kan vi ha för andra rutiner som är enkla att skapa och följa?

Rutiner behöver inte vara jobbigt

Vi behöver inte ändra på allt med en gång eller hur? Många bäckar små som man brukar säga. Ofta när jag läser om rutiner beskrivs de som något jobbigt att skapa, men måste det vara så? Något som vi måste mata in, upprepa och pina oss igenom innan de sitter? Nej skulle jag säga. En rutins ska ju vara där för att underlätta för dig, något som är återkommande.

Påtänkta lösningar innan du möts av kaoset

Matlagning ger mig fruktansvärd ångest, att stå där med kylen på glänt, hungrig och trött. Vad ska jag laga och vad har vi hemma så jag faktiskt kan genomföra det? Hur kan jag lösa detta så att jag slipper slösa min energi och tvinga fram något? Skapa en matlista, en rutin att klumpa ihop hela veckans/veckornas matlagning så att jag varje dag vet vad som ska lagas.

Rutiner en fast punkt

Analysera och hitta

Som med min matlista finns det många saker som vi stöter på ofta som vi med en ett litet aktivt beslut kan skapa en fast punkt i kaoset. Att skapa rutiner handlar helt enkelt om att hitta det som skapar friktion i din vardag, det som inte går så smidigt som du kanske hade hoppats på. Kanske lägga fram kläderna dagen innan du ska ha på dig dom. Något som jag har känt en längre tid är att jag hade velat förbättra min läsförmåga och utveckla mina intressen. I två veckor nu har jag testat en ny rutin, att börja känna igen mönstret ändlöst, fokuslöst scrollande på sociala medier. Byta det emot att ta upp min läsplatta (kobo gloo) och läsa en bok. 2 veckor och 17 böcker senare har min läshastighet ökat med över 50% och min dyslexi har svårare att begränsa mig.

Hitta dina små eller stora friktioner i vardagen och skapa en fast punkt i kaoset med hjälp av rutiner. Vilken rutin är du mest stolt över att ha?  Lämna en kommentar på den rutinen som du är mest stolt över!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *