Projekt om jag var en annan typ av bloggare

Vi har ju mängder av passioner, men alla behöver ju inte finnas i bloggen. Många gånger när jag pratar med bloggare om att nischa sig så får jag alltid tillbaka att det är så svårt. Många håller sin nisch öppen på grund av FOMO (fear of missing out). Tänk om man missar något om man väljer en nisch? 

annan typ av blogg

Även om min blogg har en nisch så här även jag fler passioner än optimera sig på webben eller i livet. Därför kom jag och tänka på hur kunde min blogg ha sett ut om jag var i en annan nisch? För att göra det enkelt kortade jag ner inläggen och samlade inläggen som skulle funnits på min blogg om jag inte hade valt en nisch.

Om jag var en bakbloggare:

En dröm för alla fika älskare, Snickersrutor.

Snickerskaka

Vad du behöver till detta receptet:

 • Choklad
 • Jordnötssmör
 • Smör
 • Socker
 • Kondenserad mjölk
 • Fluff
 • Jordnötter
 • Vaniljextrakt
 • Karamelliserad kondenserad mjölk
 • Grädde

Form 33×23 cm eller vad du tycker är bra.

Recept

Bottenlagret:

 • 3 dl Choklad
 • ½ dl Jordnötssmör

Smält chokladen och blanda ihop med jordnötssmöret och lägg i en form  33×23 cm. Ställ in i kyl tills det har hårdnat ordentligt. 

Nougatlagret

 • ½ dl Smör
 • 1⁄4 dl Socker
 • ½ dl Kondenserad mjölk
 • 3 ½ dl Fluff
 • ½ dl Jordnötssmör
 • 3 ½ dl Hackade jordnötter
 • 1 tsk Vaniljextrakt

Smält smöret, lätt till socker och mjölken och bland om tills det ihopblandat ordentligt. Låt det koka i 5 min under omrörning. Lägg till resten och blanda tills du är nöjd med smeten. Smeta ut den över ditt bottenlager. Låt det lagret kylas ner och bli stelt. 

Kola lagret

 • 1 burk Kondenserad karamelliserad  mjölk
 • ½ dl grädde

Värm upp mjölken och grädden i en kastrull, under omrörning. Tills det blir en slät smet. Häll det över ditt nougatlager och låt det stelna lite innan du häller på nästa lager.

Topplagret

 • 3 dl Choklad
 • ½ dl Jordnötssmör

Smält chokladen och blanda ihop med jordnötssmöret och häll det över kola lagret och låt det stelna i kylen. Det kan ta lång tid så om du ska bjuda på bitarna är dagen innan en bra dag att gör receptet. 

 

Om jag var en beauty-blogger:

Läppar är något som är riktigt hett just nu. Du kan verkligen förändra ett trött ansikte genom att sätta lite färg på läpparna. Nyfiket köpte jag hem Kylie jenners lip kit. Just för att testa vad alla snackar om.

läppstift enklaknep

Färgerna passade inte riktigt min hudton, eller så kanske det handlar om att jag inte är van. I vilket fall som helst är mina läppfavoriter dessa.

Favoriter enklaknep

Om jag var en vardagsbloggare:

Här sitter jag och går igenom bilderna från vårt bröllop. Dags att sätta igång och fixa den där fotoboken, kanske? När vi gifte oss var det i två omgångar. En på Gunneboslott, med afternoon tea och sedan när vi tog med släktingarna på en resa till Kroatien. Det var verkligen en dröm som gick i uppfyllelse, äta gott, dricka massa gott vin och umgås med de närmaste i härlig värme.

Johanna bergsro

Mat

Är det inte lite att samla vuxenpoäng att gifta sig?

Om jag var en hälsobloggare:

Yoga började som meditation och det utvecklas, grenar ut i mer akrobatiska övningar. Men om jag får dra tillbaka yogan till det som det en gång var, en form av meditation. Lyssna på sig själv, så behöver det inte vara så komplext som många vill få det att se ut. Personligen rullar jag ut mattan nästan varje dag som en morgonrutin. Det behövs inte många minuter för sig själv för att lägga grunden gör en grym dag.

yoga johanna

Det jag gör på morgonen är att sträcka ut kroppens små krämpor och fokuserar på att andas. Inget jätte avancerat.

Ni fattar poängen!

Grejen är att vi alla har många olika saker på gång i våra liv. Det betyder inte att vi måste visa upp alla delar på samma plattform. För att det har mer negativ påverkan på våra läsare än vad vi tror. Eftersom webben kräver att vi alla aktivt väljer att klicka oss in på saker så vill vi ju veta lite vad vi får innan vi klickar oss in. Välj en passion att blogga om och se en helt ny blogg växa sig fram.

Du är fantastisk med alla dina passioner och egenskaper, att välja en betyder inte att du är begränsad på något sätt. Snarare öppnar du upp mer. För att du väljer ett budskap, en passion gör att du kan lysa starkare, ha en klarare röst på webben. Än om du valde allt. För då har du tagit ett aktivt val i vad du vill säga med din närvaro på webben! Vilken passion bloggar du om?

Allt går att vinkla så att det passar

Om vi skulle ta yogan som exempel så kan jag vinkla det i min blogg som en rutin för att göra mig mer hälsosam. Eller bakningen kan jag ta upp som ett sätt för mig att slappna av på. För att kunna komma till bloggen med ny energi och kunna skapa grymt material. Sminket som jag köpte kunde jag analysera varför just de produkterna är så framgångsrika, eller ta upp de sidorna som är likt originalsidan så att folk köper där ifrån och inte de riktiga produkterna. Eftersom min blogg handlar om webben och produktivitet så skulle jag kunna använda alla mina passioner till bloggen, men jag måste bara vinkla det så att mitt budskap alltid finns med. Att testa och ta aktiva beslut oavsett vart i livet kan ge dig så mycket mer än att vara passiv.

Som om du skulle blogga om hälsa och du såg en jätte bra film som du vill tipsa om, kan du skriva ett inlägg om tips på vad du kan göra under din vila, för att slippa känna dig rastlös och vilja gå till gymmet. Kolla på den här filmen, den är väl värt att se… Om det verkligen inte går att vinkla kanske du ska titta på om det som du tänkte skriva om verkligen håller den kvaliteten som din blogg har? För det mesta går att vinkla ut ifrån din nisch. Har du en bestämd nisch på din blogg? Lämna gärna en kommentar med dina tankar om denna typen av långa inlägg, vill du ha fler eller funkade detta inte på min blogg. Dina tankar är viktiga!

Vill du läsa mer?!

2 nya sidor på enklaknep

2 nya sidor på enklaknep

Denna veckan har det jobbats på som bara den för att lägga till 2 nya sidor på enklaknep.se. Som du kanske kan se på...

6 Kommentarer

 1. Maja Hurtigh

  Bra kommentar! Det ska jag ta till mig och fundera vidare på ?

  Svara
  • Johanna

   Okej! Säg till när du kommit till en slutsats ?

   Svara
 2. Liselotte

  Grymt inlägg, verkligen en tankeställare!

  En annan tanke – kan en nisch vara att bjuda läsaren på en salig blandning av olika saker? Som en påse blandat godis? Vad tänker du om den ”nischen”?

  Svara
  • Johanna

   Men även godis har nischer, en bridgeblandning, Tom och Jerry påsen skulle man kunna säga är olika nischer inom godis. Visst de har en gemensam nämnare att de är godis lika så att vi är bloggare. Men godiset är anpassat efter helt olika typer av människor och nischer. Visst finns kan det finnas de som avviker och egentligen skulle handla bridgeblandning men gillar tom och jerry blandningen mer. Men du låser ju inte ute en grupp bara för att du väljer nisch du bara pratar mer direkt till dom som fattar just det som du erbjuder. För om någon inte passar in och verkligen vill ha det du erbjuder så stör det ju inte dom att du har en nisch?! Varför göra det besvärligt för sig och hålla alla dörrar öppna och försöka att vara allt och ingen ting. Allt passar inte alla, varför inte tala till dom som verkligen fattar det du brinner för? Att välja en nisch är som att välja vilken godispåse är du? Är du en bridgeblandning eller kanske en kexchoklad?

   Svara
 3. Sandra

  Tusen tack för igår! Det var härligt att få träffa alla såå duktiga tjejer som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter! På tal om att nischa sig så tänker jag att det kanske inte är fel att ha flera bloggar, en för varje nisch? Jag vill t ex. både skriva om gratissaker, blogga om psykisk ohälsa och om släktforskning men det skulle bli en soppa utan dess like om jag klämmer in alla tre i en enda blogg haha 😉 Så jag funderar starkt på att starta fler bloggar.

  Svara
  • Johanna

   Åh tack själv! Vilket ämne driver dig mest? För du kan alltid ha flera bloggar men risken är att inte ha tiden och energin till att hålla upp fler än en blogg!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

GåvaInstagram Checklista

Få kontroll över ditt Instagram konto. Missa inte dom små detaljerna som ger ett starkt intryck på dina kunder. Börja prenumererar på mitt hemliga brev  så får du den direkt i din inkorg strax.

0