Projekt att skriva på café, är det produktivt?

Bland skribenter och författare finns det en slags romans kring bilden att sitta på ett café och skriva. Men funkar det i verkligheten? 10 gånger satte jag som mål att sätta mig och skriva på olika caféer. Hur gick det? Fick jag mer gjort än vad jag brukar? 

att skriva på café, är det produktivt blogg

Jag använde mig av olika verktyg för att kunna mäta hur mycket jag jobbade. Jag använder mig av:

  • Toggle (tidtagarur)
  • Timer ( för att om jag tappar fokus bli påmind att börja igen)
  • Ordräknare (För att mäta hur mycket jag har skrivit)

Visst kan vi gå djupare i vad jag verkligen gör på datorn, men tänkte att detta lilla projekt ska hållas litet.

Projekt att skriva på café

För att avgöra om det var webbens alla härliga sidor som hämmande arbetsflödet testade jag 3 caféer utan uppkoppling. Nu står jag här vid min köksbänk 10 caféer senare och analyserar datan som jag samlade. Det visar sig att min produktivitet minskade med nästan 40% när jag satt på café och skrev. Jag tappade helt enkelt nästa häften av effektiviteten när jag åker till ett café och då räknar jag bort restiden som det tar att ta sig till caféet.

Varför tappade jag så mycket?

Nyfikenhet är nog nyckelordet. Så mycket intressanta diskussioner, erkännandet om en otrohet för en vän är ju mer intressant än att arbeta. Eller den fantastiska kvinnan som tog kontakt med mig och talade om vad hon tyckte om vädret. Den fantastiska personalen som var hjälpsamma och pratglad. Det som hämmade min produktivitet var helt enkelt underbara och intressanta människor.

att skriva på café, är det produktivt

Fortsätta att skriva på café

Det kommer jag att göra trotts att jag sänker min produktivitet får jag nått annat. Det finns något energisk med att interagera med människor trotts att det inte behöver vara direkt. Även att byta miljö hjälper till att inte tappa gnistan på den vanliga arbetsplatsen. När jag tittade runtomkring mig när jag skriv kunde jag se andra som satt framför sina skärmar och arbetade, det jag upptäckte var att alla hade hörlurar som slöt om öronen. Jag har inte testat det men kan tänka mig att det är ett av sätten att bli mer effektiv när du skriver på caféer.

Slutsats

Man ska inte räkna med att få allt gjort utan ta det lite som det kommer och se det mer som att byta plats. Jag testade en gång att koda lite när jag satt på Espresso house men det var svårt att hoppa emellan svenska som jag hörde och språket jag skrev (kan ha med min dyslexi att göra, att jag gärna vill koncentrera mig på ett språk i taget). Känner du att du har en bloggtorka eller känner dig oinspirerad rekommenderar jag verkligen att själv sätta sig på ett café och skriva. Inte för att räkna med att få gjort allt du har planerat utan för att ”empower yourself”. Ge en kick till dig själv.

Bryt dina rutiner och testa något nytt, välj ut en dag och planera in en solo fika för dig och ditt skrivande. Se vad som händer, det kanske är något för dig! Vilken dag har du planerat in en fika?

Vill du läsa mer?!

Hur du skapar en snygg signatur i din gmail!

Det finns ett sätt att skapa en supersnygg footer eller signatur i din mail! Och det är utan att behöva koda. Det du behöver är Gmail och google docs inget mer. För att lägga in bilder och så en fin design på din signatur. På 5 min kan du få ett helt annat utseende på dina mail. Med hjälp av denna videon så kan du enkelt skapa din egna designade...

läs mer
Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *