meditera med hjälp av appar
Meditera med hjälp av appar, kicka igång hösten.
6 september, 2016
Hitta dig själv i allt höst-vimmel!
Hitta dig själv i allt höst-vimmel!
12 september, 2016

Pomodoro metoden, för mer effektivitet

Bli mer effektiv, pomodoro

Sätta en timer på 25 minuter innan du börjar din uppgift gör under för din produktivitet. Pomodoro är ett namn på denna grymma metod, som jag personligen använder mig av väldigt mycket. Allt du behöver är en timer, men det finns även en del appar som är super grymma. Är du redo att testa denna metoden för att se om du kan bli mer effektiv?

Bli mer effektiv, pomodoro

Det är väldigt simpelt att göra, men svårt att starta. En lista, timer och du är klar för att starta en ni nivå av produktivitet. Växelvis kommer du att jobba 25 min och ta 5 min paus.

Pomodoro metoden med hjälp av olika verktyg

Jag använder mig av tre olika verktyg och den ordningen som du läser dom, använder jag dom i.

  • Tillägg till Trello (Chrome app)
  • App
  • Timer

Pomodoro + Trello = sant

Det finns få saker som jag gillar mer när det kommer till verktyg. Och det är Trello, listor, projekt. Det verktyget har allt för att kunna bli organiserad och jobba i team. Du kan tro att jag blev överförtjust när jag hittade att man kunde lägga till verktyg till trello, för att en timer och tracka hur mycket tid du lägger på varje uppgift. Så att du i framtiden kan bli ännu grymmare på att planera. Pomello heter verktyget som du installerar på din webbläsare och som du sedan kopplar till ditt Trello-konto. Tyvärr finns inte denna funktionen att få i mobilen än. Så är man ute på språng använder jag mig av en app.

App för att bli mer produktiv

Det finns mängder av appar att välja på, jag använde mig av två appar innan för att tracka min tid och lista mina uppgifter. Toggle och Todoist använde jag innan jag fann mitt kära Trello (japp Trello är helt klart beroendeframkallande om du börjar med det och gillar att göra listor). I appen gör du din lista och sen kör igång timern och jobbigare än så är det inte att använda sig av pomodoro metoden.

Timer när listan bara finns på ett papper

Ibland gör jag bara mina listor på en bit papper. Jag vet inte varför jag byter emellan mina olika verktyg, men det känns alltid mer peppande att roterar. I alla fall så var det timer vi skulle snacka, nu bär du hela ansvaret att varva 25 min jobb och 5 min vila. Det där med vila har jag super svårt med, om jag inte hade en påminnelse var 25 minut kan jag sitta timmar i sträck utan att röra på mig. Men nu med en timer till hjälp reser jag mig från stolen var 25 minut. Till timer när jag gör detta helt manuellt använder jag mig av en äggklocka som jag har eller ibland mobilens timer.

Slutsats

Det spelar ingen roll vad du använder så länge som du har något som påminner dig. När du ska jobba och när det är dags för en paus. Om du råkar flyta in på något annat som du inte har tänkte dig kommer klockan ringa efter de 25 min och du kan ta tillbaka din fokus. Istället för att kunna fastna vid nått annat i timmar kommer pomodoro metoden påminna dig om vart du vill lägga din fokus. För att i värsta fall sitter du 25 minuter och gör något som du inte vill lägga ner tid på, sedan kommer påminnelsen och du har större chans att ta upp det du behöver göra.

Steget är ditt, testa och se om något av detta kan hjälpa dig att få gjort det du vill varje dag/vecka/månad/år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *