Periscope, bra eller dåligt för bloggen

Har du lyckats undgå att höra om det ”nya” sociala mediet periscope? Du filmar dig själv live och kan chatta på det sättet. Det skrivs mycket om att det är det nya mediet, som att vara bra för bloggare för att få en djupare kontakt med sina läsare. Hålla i workshops och liknande.

 Periscope för bloggaren

Periscope fungerar inte på samma sätt i Sverige som i USA. Att lägga sin tid där för att komma närmre sina läsare är bortkastad tid just för tillfället.

Hur funkar det i Sverige?

Just nu fungerar periscope som en utmanings app. Om jag får si och så många tittare, kommer jag att exempelvis doppa handen i toan. De flesta som är inne på appen är under 18, oftast 14-16 år. Som sagt handlar det mer som en chatt app där den som håller i livsessionen är i centrum. Jag har personligen testat appen ett tag och vad jag kan se, finner jag inte att en bloggare i dagsläget skulle ha någon som helst nytta av att lägga tid på appen.

Periscope i USA

Många artiklar på vad och hur du ska använda baserar sin information på marknaden i USA. Det finns mer syftesfulla sessioner i USA som workshops, Q&A (frågor och svar) på specifika områden (inte personliga frågor om personen) och mycket mer. Det skiljer sig till stort från den marknaden som vi har just nu i Sverige, det handlar nästan bara om personen som håller i mobilen.

Periscope för bloggaren pin

Självklart kan det förändras

Personligen känner jag att det finns mycket bättre sociala medier för att utöka bloggen med. Nu är periscope relativt nytt och det finns ju chans att stilen på appen i Sverige förändras. Men än så länge om din mål grupp inte är 14 till 16-åringar är inte periscope inte värt att lägga ner sin tid på.

Berätta om dina tankar kring appen, funkar det som ett tillägg till bloggen? Eller är den bara för nöjesskull?

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Girls Room

  Hmm låter som något man borde åtminstone kika på så man inte är helt efterbliven ifall det blir en BOOM. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Kolla in kan man alltid göra, men det är nog ingen idé att lägga så mycket tid på det än i alla fall. Tack för dina tankar!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0