15 juli, 2015

Att skapa en organisk blogg och inte låta som en robot

Har du någon gång varit inne på en blogg som bara öser ut reklam i varje inlägg? Eller när du läser texterna så verkar det vara en robot som sitter på andra sidan och skriver? Det var inte så längesedan jag var inne på en blogg som hade ett flöde där jag fick skrolla igenom 9 inlägg av reklam för att komma till de första orden som personen hade skrivit. Affiliate kan döda din blogg om du inte är försiktig. Det vi står inför nu är att väga emellan hur mycket vi kan tjäna och fortfarande behålla våran blogg organisk och trovärdig. 

Organisk blogg

Grunden till organiskt bloggande

När jag satt och sökte på Google efter en hårfrisör och fick upp mängder av olika förslag på just det jag ville ha. Först dyker det oftast upp tre annonser innan du kommer till det som kallas organisk sökresultat. Det betyder att Google har sökt igenom sidor ord för ord för att presenterar det som du vill ha. Ett levande sökresultat som håller en öppen dialog med dig och känns pålitlig. Mina tankar började gå, hur kan vi blogga mer effektivt och organiskt, som Google?

Vad en organisk blogg är

Ett hållbart bloggande som skapar förtroende hos läsaren. Hela grejen med att blogga är att öppna en kommunikation med andra. Det är viktigt med språket, det ska var lätt att förstå. Skrota ordet ”dem” med en gång även om du känner dig säker på hur du ska använda dig av det, flyter texten lite bättre om du använder ”dom” i stället. Minimera risken att låta korkad igenom att inte använda ”dem”, det är lätt att det blir fel. Nyckelord i ett organiskt bloggande är:

 • Empati
 • Passion
 • Värna om sig själv och andra
 • Balans

Skapa balans emellan reklam och en organisk blogg

Det är alltid en bra idé att följa 85%, 10%, 5% regeln (du kanske känner igen 90-10 eller 80-20 regeln om hur mycket av innehållet på sidan ska vara genuina inlägg och reklam.). Det kändes som att 90-10 eller 80-20 regeln saknade något, därför tänkte jag att utveckla den är en bra idé, till 85% genuina inlägg, 10% pr för egna projekt och 5% reklam.

Balansera din blogg

Hållbar organisk blogg

Ekologiska och närodlade inlägg (Som med din mat vill du inte bespruta din blogg med en massa konstgjorda kemikalier, naturligt ska det vara) som reflekterar dig. Sätt regler och en policy för dig själv, oavsett vilken blogg du har eller hur länge du har bloggat. De hjälper dig att hålla dig på banan och sätta ner foten om du eller någon överträder det du vill att din blogg ska vara. Närodlade inlägg är de som står nära ditt hjärta och din passion inget annat (en tolknings fråga helt enkelt, vart ligger din passion?).

Glöm inte att svara på kommentarerna på din blogg. Om det ställs en fråga är det viktigt att du svarar. Lämna gärna en kommentar på denna sidan så tittar jag in på din sida och lämnar en till dig.

 

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

4 Kommentarer

 1. Martina

  Riktigt grym post! 😀 Love it!

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂 Uppskattad kommentar!

   Svara
 2. Jennifer

  Perfekt att ha en uppdelning i hur många inlägg om varje sak som är ”okej” att skriva för att det inte ska bli tjatigt eller tråkigt att läsa. Tack för en grym bloggskola! 😀

  Svara
  • Johanna

   Tack för din kommentar, den värmer i höstkylan 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Att skapa en organisk blogg och inte låta som en robot
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör
 • Sidor
 • Bransch hemligheter direkt i din inkorg