Organisering på söndag för att skapa en fantastisk vecka

Slapp söndag eller organisering söndag? Våra liva går fram i rasande fart, det är ibland att hänga med i allt som måste göras varje vecka. För att fixa det brukar jag avsätta lite tid på söndagen för att få en överblick i allt som ska göras nästa vecka. För att skapa en kontroll och inte uppleva måndagsångesten.

Organiserar du nästa vecka idag

Nyligen var jag på en föreläsning om olika ramverk, hur man kunde implementera det för att kunna fila fram det ultimata sättet för en själv att jobba på. Ramverk för att lätt kunna ge sig själv feedback som inte är tråkig och nedvärderande emot sig själv. För det blir lätt väldigt negativt när det inte blir som man hade tänkt sig. Och att använda sig och bestämma vilka ramverk man ska använda innan man påbörjar gör det lättare att se vad det var som lyckades och vad som inte fungerade utan att lägga för mycket tryck på sig själv.

Organisering på söndag för att skapa veckans ramverk

Vad förväntar du dig av veckan? Vad har du för planer? Vad vill du ha gjort? För att skapa en grym vecka använder jag mig av ramkomponenter, ett tråkigt ord för att skapa en organiserad vecka. Där du vet vad som kommer och vad du behöver och vill göra. Ramkomponenterna består av dessa byggklossar:

 • Välja
 • Sätta
 • Hålla
 • Ändra
 • Förklara
 • Påminna
 • Klargöra

För en fullt fungerande ramverk behöver du alla.

 • Välja vad du ska göra.
 • Sätta när du ska göra det.
 • Hålla dig till det.
 • Ändra om det inte fungerar, för att förbättra.
 • Förklara vad som ska göras eller behövs genomföras.
 • Påminna är viktigt om det inte är något som du ska göra direkt, påminnelser kalender är bästa sättet.
 • Klargöra vad det är du vill uppnå och hur du ska göra det.

Det är inte så att du behöver skriva varje punkt för varje liten sak du ska göra. Det du kan göra är att använda dig av det för att bygga din vecka.

Organiserar du nästa vecka idag pin

Listor och massa listor på papper eller digitalt?

Det blir ju en del listor och saker som man ska planera in under veckan speciellt om du som jag har eget företag eller varför inte sköter ett helt hem. Du har friheten och bördan att skapa din dag hur du vill. Jag personligen kör med både papper och digitalt. Men oftast med en digital lista som Trello. Men det handlar ju inte vad som funkar för alla andra utan vad som fungerar för dig. Testa dig fram och ge inte upp, utvärdera varför inte vissa saker fungerade eller varför de fungerade.

Hur ser dina söndagar ut?

Vill du läsa mer?!

Hur du skapar en snygg signatur i din gmail!

Det finns ett sätt att skapa en supersnygg footer eller signatur i din mail! Och det är utan att behöva koda. Det du behöver är Gmail och google docs inget mer. För att lägga in bilder och så en fin design på din signatur. På 5 min kan du få ett helt annat utseende på dina mail. Med hjälp av denna videon så kan du enkelt skapa din egna designade...

läs mer
Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *