Organisera dina tankar och få saker gjorda

Du vet att du behöver göra massa saker men vet inte var du ska börja. Det är jätte svårt att komma igång om man inte har skrivit ner vad det är som du vill eller behöver att göra.  Men hur gör man det om man inte ens vet vart man ska börja att skriva ner. Brainstorma utan spärrar är en konst i sig. 

Organisera dina tankar, få saker gjorda

Det första för att organisera sina tankar är att få ner det på papper, det är svårt att hålla allt i huvudet. Ingen ordning blir det heller, att brainstorma är verkligen ditt bästa alternativ. Försök att skriva ner massa saker i 20 minuter.

Steg för att få saker gjorda

3 steg som skapar planen som du behöver för att få saker gjorda och organisera dina tankar.

nummer 1


Brainstorm

Papper och penna fungerar bäst. Det som är viktigt att en brainstorm ska fungera är att släppa på alla spärrar. Stoppa hjärnan när den börjar sortera och se till att få ner allt på papper. Döm inget som en dålig idé eller uppgift. Du kommer dit när din timer är slut, 20-25 minuter brukar jag sätta.

nummer 2


Sortera

Lite ärlighet, allt som vi kommer att skriva ner kommer inte vara det bästa. Dags att rensa ut det som du känner att detta vill jag inte göra. Sedan kategorisera in dom. Om du exempelvis barnstormar vad du vill göra i hemmet, försök att bunta ihop de som känns lika för dig. Just för att du ska få en känsla vart du vill börja och på vilket ställe. Det kan vara badrum, vardagsurm med mera. Bunta ihop dom punkterna som känns logiskt för dig.

nummer 3


Planera

När vill du göra vad eller måste göra? Nu när du har dina saker framför dig är det lättare att prioritera vad du ska göra först och vad som inte är så viktigt. Vid planeringen bestämmer du inte bara när du ska göra det utan vilken ordning. Vissa gillar att ta de små sakerna först och andra de som är störst. Testa dig fram vilket som passar dig bäst.

Att organisera dina tankar är ingen enkel match alla gånger, det är lätt att fastna på något av stegen. Även om det ibland känna knäppt att avbryta när man sitter fast så kan en kortare paus hjälpa dig att komma igenom alla steg och organisera dina tankar.

Vill du ha se mer vad som händer bakom bloggen, följ mig på Instagram.

Vill du läsa mer?!

Ren garderob, fler valmöjligheter!

Ren garderob, fler valmöjligheter!

Ren garderob för mig handlar inte bara att ha rena kläder i ett skåp eller låda. Utan att inte har mass saker som inte...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0