Organisera dina prioreteringar

Det är inte helt lätt när listan är lång och helgen är här. Alla veckans måsten bara hopar sig och du känner att du inte ens har hunnit med det viktigaste. Känslan av att vara otillräcklig kommer som en notering i telefonen. Det kan till och med kännas som att man är värdelös för att man inte har hunnit med allt. Men måste vi verkligen hinna med allt?

Organisera dina prioreteringar

Den som inte prioriterar sitt berg av måste kommer att slita ut sig.

Vad vi vill göra och vad vi borde göra två skilda saker

Det är lätt att göra sin lista för lång. Det vi vill göra är allt som vi kan komma att tänka på . När det kommer till det vi borde göra så är det alla saker som vi borde göra för att inte få en negativ konsekvens i livet. Det är jätte lätt att börja att skriva ner allt som ska göras och inte titta på vad är det jag borde göra?

Organisera din lista

Genom att organisera din lista på alla måsten, kan du enklare se det du borde göra från det som inte har någon som helst inpakt på ditt liv. Det kommer att skapa mer tid till annat och få dig att hitta ditt flyt i att beta av uppgift efter uppgift.

Börja med din lista

Vad har du skrivit upp på din lista? Gå igenom punkterna en efter en. Sätt en siffra bredvid punkten beroende på vad dina svar är på dessa frågor:

 • Hur tidskänsligt är det? (Finns det en deadline?)
 • Vad skulle det få för negativa konsekvenser om jag skjuter upp detta?

Sedan sätter du en siffra utifrån hur negativt det kommer att påverka ditt liv om du inte gör det. Jag använder mig av en app som heter todoist som har 4 prioriteringar. Jag använder de så här:

 1. De uppgifter som jag måste få gjort snarast idag (Max 4 stycken)
 2. De som jag skulle kunna skjuta på till imorgon men ändå har en stor negativ påverkan på mitt liv om jag inte gör det.
 3. Det som inte är så bråttom med, men har fortfarande en deadline.
 4. Här lägger jag alla måsten som jag vill göra men har princip ingen negativ påverkan på mitt liv.

Krävs lite tid

Oj vad fel jag gjorde i början när jag organiserade mina måsten. Det krävs några gånger innan man har övat upp känslan för vad som verkligen har en negativ påverkan på ditt liv. Men när man väl får igång det skapar det en större balans i livet. Hur gör du med alla dina måste? skriver du ner dom eller håller du alla i ditt huvud?

Dags att skapa dig mer tid genom att organisera dina måsten!

Vill du läsa mer?!

Hur jag lyckades läsa 140 böcker på 1 år och över 50,000 sidor

Hur jag lyckades läsa 140 böcker på 1 år och över 50,000 sidor

Kom och tänka på det där som vuxna ibland sa. Den och den är tjej/pojk-tokig. Inte visste jag att jag skulle växa upp och bli bok-tokig. Speciellt inte när Johanna 12 år gammal inte kunde läsa nästan alls. Något som min dåvarande lärare Ann-Sofie fångade upp och hjälpte mig att komma på fötter lite. Kommer du ihåg hur läsläxan alltid först lästes...

läs mer
Ett favoritprojekt hemsidan för Body Therapy

Ett favoritprojekt hemsidan för Body Therapy

Det här är ett av mina projekt roligaste projekt. Där jag fick vara med på allt från grafisk profil, logga och hemsida. En medicinsk massage för dig som bor i Göteborg. Jag tänkte ta dig bakom kulisserna på hur jag jobbar och visa vad jag har gjort. (Länk hittar du om du klickar i bilden) När jag och Annika ägaren pratade om hemsidan och hennes...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Hos Josefine

  Jag organiserar allt, skriver så många listor på saker som ska köpas, saker som ska göras, saker jag vill göra osv.

  svar: Han verkar må lite bättre idag. Tack så mycket! Ha en bra dag. Kram

  Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *