Om enklaknep.se och Johanna bakom sidan, företaget och allt det där.

Allt vi kan har vi en gång lärt oss. Vilket för mig betyder att ha tålamod med de som lär sig och erbjud hjälp för de som vill börja utforska vad de kan göra på webben.

Hur funkar det att jobba med enklaknep?

Här försöker vi jobba efter 3 enkla steg.

  • Hjälper dig bygga grunden. Som i sin enkelhet betyder:
    • Organiserar och skapar en strategi utifrån dina mål.
    • Hjälper dig med det tekniska som behövs som en hemsida.
    • Det som behövs för att du ska kunna bygga vidare.
  • Du får tillgång till videor på hur du kan arbeta med din hemsida som du kan använda när du behöver det.
  • Support i 2 månader när du kan testat din hemsida hur mycket som helst. Om något händer så plockar jag bara tillbaka den. Så att du inte behöver vara rädd över att göra något fel.
anteckningsblock och penna

Min inspiration och passion ligger i att skapa en plats för kvinnor inom tekniken.

Telefonkön var lång. Du vet musiken i luren var så där avskyvärd och kass i kvaliteten. Äntligen framme möts jag av ett motstånd, suckar och jag känner mig dum. Följer anvisningarna men ingenting hjälper. Jag blir ifrågasatt och känner mig ännu dummare. Det visade sig att supporten för mitt bredband inte kunde hjälpa mig över telefon. Men det ska krävas fler samtal och 3 veckor av samtal innan de skickar en tekniker som inte heller kunde lösa problemet. 3 veckor av att känna sig dum och göra alla de stegen som de vill.

Det här vara bara en interaktion som inspirerade mig att börja skapa en miljö där känslan av att känna sig dum inte ska vara den primära känslan när man behöver hjälp.

Som jag brukar säga till mina kunder, jag har varit där du har är. Allt vi kan nu har vi någon gång lärt oss. Jag hjälper dig gärna med det jag har lärt mig.

Enklaknep står för en plats där trygghet står i centrum!

Jag jobbar för att skapa en trygghet både hos mig och hos andra. Där man kan vara sig själv och kunna fråga det man behöver för att kunna driva sin grej på webben. Vi jobbar tillsammans för att bygga din närvaro på webben!

Fälla som egenföretagare

Hur började webbyrån enklaknep?

Det var en gång en frustrerad brud som ville ändra tillgängligheten på kunskapen om webben. Visst allt finns på webben men allt är inte tillgängligt på webben. Det finns så många hemsidor som inte uppdateras, blir hackade och bara faller in i glömskan. Och det har med att många bara köper en hemsida av ett företag som fixar den och sedan ligger den där. Problemet är att en hemsida är mer som en krukväxt, om den inte tas omhand blir den inte så kul att ha.

Så det var ingen blix från himlen utan enklaknep startade ur min passion för att göra webben levande igen. Att man behöver inte kunna allt för att uppdatera sin sida, det ska inte vara lätt att göra rätt. Alla vinner på att du kan bygga vidare på din sida, det gör den mer autentiskt och personlig. Vilket är de två största drivkrafterna på webben idag när det kommer till att sälja sina produkter.

Vem är Johanna bakom skärmen?

Johanna Bergsro

En sak är klar jag älskar projekt. För mig är det de bästa sättet att testa och ändra på saker. Läsa mer, var ett projekt jag startade 2016. Jag gick från 1-2 böcker per år till runt 100 böcker per år. 2018 läste jag 99 böcker. Det är den typen av strukturering och målsättning som jag använder så väl i mitt företag som privat för att nå dit jag vill.

Du kanske vet det där med bara en penna till eller bara ett fint anteckningsblock till. För mig kan man inte ha för mycket kontorsmaterial! Allt för att kunna skriva listor, funderingar, inspiration och mycket mer. För det jag insåg för några år sedan och som är universellt kring alla som är grymma på det de gör. Är att de skriver ner saker.

Om du vill jobba med mig! Hör av dig så bokar vi in något kul!