Algoritmen på webben gör den egentligen
Algoritmen på webben gör den egentligen?!
24 januari, 2018
Intelligent innehåll kan ge dig försprång
Intelligent innehåll kan ge dig försprång
5 februari, 2018

Ny trend, den frånvarande annonsören!

Ny trend, den frånvarande annonsören!

Jag vet inte om du har sett, men om du har visst är det störande?! Det kommer allt fler bloggar och sociala konton med bara reklam. Jag kallar detta den frånvarande annonsören. Ja dom finns där men är allt annat än närvarande individer på sina konto. En annan sak som är riktigt lustigt är att de flesta, inte alla men majoriteten har eller köper statistik. Tänk på den du.

Ny trend, den frånvarande annonsören!

Det är som att pengarna är motivationen och att allt annat flyger ut. Det är som att de är den ultimata cyborgen. För vad är det för skillnad på en frånvarande annonsör och en robot på webben? Min åsikt igen, du får typ samma respons av dom båda. Ingen mänsklig kontakt.

Varför snackar jag om detta?

Japp du har rätt om du känner på dig att detta är ett inlägg där jag beklagar mig. Personligen så är jag super trött på att få skit reklam tryckt upp i fejset. För du kan verkligen känna om en influencer gillar det den gör reklam för eller inte. Vissa produkter som mulltoa är ju bara så himla kul att någon skriver om. Speciellt när de bor i lägenhet. De får sig en slant och företaget får ingen rättvis exponering. Det som i slutändan ger oss alla dåligt ryckte och sabbar för alla.

Frånvarande annonsören tar jobb från någon som skulle göra ett bättre jobb

Om vi zoomar ut och tittar på det ur varför dessa cyborgs stör mig. Nu blir det personligt as fuck. Nej då. Men det som är grejen är att jag driver ett nätverk för influencers. Vi träffas ungefär varannan vecka. Jag kan ibland se uppdrag som har gått till dessa frånvarande annonsörer som också har köpt sin statisk som skulle passa någon i nätverket som handen i handsken. Blir så himla ledsen att okunskap hos företagen gör att de faller för den frånvarande annonsören istället för att ta någon som gör jobbet så mycket bättre.

Vi alla måste bli bättre på att veta vad statistik är och inte!

Statistik är bara en siffra, det är när du förstår att bakom siffran finns det människor som du kan vinna på det. Det är människorna som kan handla, de är människorna som du kan påverka. Inte en siffra. Det enda du kan göra är att byta ut siffror till andra men vikten ligger när du kommer bakom siffrorna och ser vem det är som är där.

Vi är inte siffror och du kan inte köpa dina följares handlingar så som du kan köpa en siffra. Passa dig för den frånvarande annonsören. Jag tror att vi som inte är cyborgs på webben kommer att vinna i slutet! Eller vad tror du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *