yllefolket
Hitta inspiration på Julmarknad
21 november, 2015
Hitta ditt sätt att blogga bättre på
24 november, 2015

När slappnar du av?

När slappnar du av

En fråga jag fick av en klasskamrat, som fick mig att börja undra. Hur slappnar jag av egentligen? Är jag en person i riskzonen att gå in i väggen eller är det bara så att jag är väldigt organiserad?

När slappnar du av

Igår (söndag) tog jag mig en dag för mig själv. Bara ligga i soffa och inte göra någonting, skjuta alla måsten fram till måndagen. Jag tog inte ens på mig kläder, utan strosade runt i pyjamas. Super mysigt, men dock så ovanligt. Varför är just detta så himla ovanligt? Varför kan jag inte unna mig själv en dag så jag inte gör någonting. Vem tävlar jag med om att vara produktiv? För det känns ju som att jag tävlar med någon.

Slappna av eller vara produktiv?

Jag har med dagar då jag inte kryssar av en lista på 60 uppgifter och arbetar 8 timmar aktivt utan pauser. Dagar då skoluppgifter får vänta för att jag behöver en paus. Men problemet är att vi aldrig snackar om just dom dagarna som vi bara strosar runt i vår pyjamas (om en det) och inte gör ett piss. De dagarna har på något sätt mindre värde, men de är just de dagarna som har mest värde för oss. För att hålla vår mentala hälsa på topp och att ge oss chansen att vila emellan alla projekt, umgängen och mycket mer som vi ska hinna med.

Balansen

Vad som är viktigt och som jag tjatar om här på enklaknep.se balans är viktigt. För att kunna hålla upp en jämn produktivitet och en bra mental hälsa måste vi hylla dagarna som bara handlar om ingenting. Där alla måsten dör och vi bara är. Har du någon gång tagit bort alla måsten som står under kategorin “om det finns tid”? Det är min plan i alla fall för december månad, att just ta bort alla måsten som bara finns där “om det finns tid”, om de inte kommer högre upp kommer jag helt enkelt göra dom.

Din egentid

Hur prioriterar du din egentid? den tiden då du umgås med dig själv, då du kan bara vara. Utan att tänka på att göra massa andra saker. Vi bombas med massa saker varje dag men glöm inte att du vet bäst vad du behöver och det finns ingen som känner din kropp och sinne bättre än du gör. När slappnar du av?

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *