Miss i kommunikationen, säger du ifrån eller tar det du får?!

Semesterkänslan är på max, värmen ligger på runt 30+ och tsatsiki till varje måltid. Vi har varit här en vecka redan och norpar in på sista dagarna nu. Det har varit många riktigt stora kommunikationskrockar som har varit roliga och mindre roliga. Som när det står att en tunnel va bara 100 meter och visade sig vara 3 gånger så lång.

enklaknep.se - semester-2

I mitten av tunneln var det kolsvart, man kunde inte se till någon av öppningarna. Och taket var super lågt så där va det inte så kul att de hade skrivit 100 meter när det rörde sig mer om 300+ meter. 6 minuter i totalt mörker gick vi i och hukade oss. Men sen kommer det till storleken på allt.

Älskar standarder, varför finns det inte fler?!

När du beställer en stor stark hemma så vet du vad du får. Min pappa beställde en stor kall och jag sa en likadan, då tittade servitören på mig och frågade om jag va säker?! Jag tänkte ja han kanske tror att jag inte gillar öl eller kanske har det där förutfattade meningarna om kvinnor generellt. Han sa dock inget om storleken. God damnit, 1 liter öl stod det ingenstans att det var, du kunde välja en liten, mellan eller stor. Där hade jag behövt lite mer information för att göra rätt beslut för mig. Men eftersom jag inte fick det så tappade restaurangen mitt förtroende i stället. Vilket betyder i detta fallet att jag kommer ifrågasätta all information de ger mig.

enklaknep.se - semester

Båda förlorar på att ha dålig kommunikation

Vad är kostnaden för att man är otydlig i sin kommunikation? Något som jag tänkte mycket på jag drack ju den där ölen eller gick ju ändå igenom den där tunneln. Men på andra sidan så har jag tappat förtroendet och kommer att vara suspekt mot nästa information som presenteras för mig. Förtroende är det viktigaste vi har, om ingen har förtroende för dig så kan du inte göra någonting. Om du ska bjuda på middag så måste de du bjuder in har förtroende på att du kan laga något de kan äta och inte förgiftar dom. Lika så med webben och IRL, vi skapar relationer som bygger på förtroende utan det kommer vi ingenstans. Sen kan det ju givetvis gå åt andra hållet och det blir bättre än vad som kommunicerades. Du råkar inte ha någon på lager om hur fel det kan bli när man är utomlands?! Lämna gärna din berättelse i en kommentar, jag hade jätte gärna läst om det!

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Mikaela

  Ajaj… jag fattar vad du menar. Hände oss idag att vi blev rejält utskällda. Vi var på jakt efter en strand att surfa på och framför stranden låg en camping. Vi åkte in och ignorerade skylten att alla campinggäster skulle registrera sig i receptionen och att det inte var lönt att åka vidare utan att registrera sig. Eftersom vi bara skulle spana in stranden så åkte vi vidare. Efter 10 sek på stranden vrålar en arg norsk campingägare på oss att vi skall läsa hans skylt och följa den! Jag försökte meddela att vi inte hade inte tionen att campa utan bara besöka stranden och han blev sååå upprörd! Vi flydde därifrån och strax därpå kollade vi hans google recentioner. Misstänker att han själv inte gjort detta för han hade över 50 arga recentioner och ett botten betyg såklart! Sååå ja, komunikation är såå viktigt! 🙂

  Svara
  • Johanna

   Shit va jobbigt och ja ofta är man inte ensam när det kommer till missförstånd. Speciellt när det kommer till företag/campingar.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0