Mer om de 7 intelligenserna3 min läsning

Oftast uppfattas de som har den matematiska bilden som smarta, men är det verkligen så att det finns bara ett sätt att vara smart på? Att ett karaktärsdrag ska vara så betydande om du uppfattas som intelligens eller inte?! Jag tycker att vi alla kan bredda våra tankar om intelligens och kolla se om det finns fler områden som kan uppfattas som intelligens. Därför hade det varit kul att diskutera detta med dig, för att jag vet att du är grym!

För att kunna diskutera det måste vi gå in lite mer på djupet vad de olika intelligenserna är, jag följer fortfarande teorin om de sju intelligenserna som jag diskuterade om i ett tidigare inlägg.

Intelligens

Lingvistisk

Duktig på språk och lära sig nya språk. Grammatik och stavning är inga problem. Förmågan att lära sig språk och utformningen av dom.
Yrken: Översättare, författare

Visuell

Kreativ och kan bygga upp bilder i huvudet. Om jag frågar dig hur ditt kök ser ut och om du kan berätta om det för mig i detalj. En bild av ditt kök framträder i ditt huvud, nästa som att du är i ditt kök just nu. Förmågan att tänka i bilder.
Yrken: Produktdesigner, konstnär

Logisk/matematisk

Kunna se samband emellan olika saker. Grym på matematik. Förmågan att analysera och undersöka saker på ett vetenskapligt sett.
Yrken: Programmerare, forskare

Musikalisk

Kunna komma ihåg låttexter lätt och kunna höra när någon inte håller tonen. Förmågan att producera musikaliska ting.
Yrken: Artist, låtskrivare

Självkännedom

Känna sig själv, hur man mår, hur man regerar på olika situationer. Förmågan att respektera sina egna känslor.
Yrken: Coach, psykolog 

Social

Kunna tala med andra och få dom att förstå vad du vill framföra. Förmågan att förstå andras, känslor, drömmar och mål.
Yrken: Säljare, politiker

Kroppslig/Kinestetisk

Bra balans, motoriken är helt grym och förmågan att lösa saker med kroppen.
Yrken: Idrottare, tränare

Intelligens

Nu när vi har gått in lite på djupet av vad de olika delarna är, kan du se de olika delarna hos dig? Eller finns det inget i detta som känns igen? Vad tror du att du har för framträdande drag?

Jag tror stenhårt på att man skulle kunna dela upp intelligens i olika områden. Det som anses vara intelligens nu känns det som den logiska och matematiska delen. Och jag håller inte riktigt med om att det bara finns ett sätt att vara intelligens på. Jag tänker den säljaren som fick mig att köpa den där prylen (som jag inte behövde för att överleva) är grymt intelligent för att han visste vart han skulle säga till mig för att få mig att köpa det han ville. Eller idrotts männen och kvinnorna som vet hur de ska röra sina kroppar för att uppnå maximala resultat, det tycker jag är intelligens. Vad tycker om allt detta? Ett ämne som behöver många fler inlägg eller uttjatat redan efter 2 st?

böcker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *