Instagram, webbserie
Nytt avsnitt på Webbserien, Instagram #2
5 september, 2016
Bli mer effektiv, pomodoro
Pomodoro metoden, för mer effektivitet
7 september, 2016

Meditera med hjälp av appar, kicka igång hösten.

meditera med hjälp av appar

Har du någon gång uttryckt dig, jag borde meditera eller meditera oftare? Det är ofta jag hör människor i min omgivning uttrycka att de vill meditera mer. Men hur ska vi kunna göra det till en vana? Kanske med en app som påminner oss och nästa håller oss i handen under hela meditations sessionen. Under en vecka testade jag två appar för att just meditera.

meditera med hjälp av appar

Att inte hitta tiden eller det bara inte blir av. Men vi känner att vi borde för att få tillbaka kontrollen. Vad kan vi göra?

Meditations apparna som jag testade

Headspace, 10 dagars kurs för nybörjare för att komma in i meditationen. Sedan kostar det det $12.95 vilket är ca 117 sek i månaden.

Calm, 7 dagars kurs för nybörjare sedan kostar det $9.99 i månaden (ca 90 sek)

Det var jätte kul att starta med dessa appar, speciellt när jag inte hade läst något om dom innan. Jag bara dök in, vilket gjorde att jag först inte visste att det kostade efter 7/10 dagar om man ville fortsätta. Vilket jag personligen tyckte va lite tråkigt.

Lite olika tekniker

Personligen har jag mediterat i många år nu så jag har vanan innan, men det skadar ju inte att få lite hjälp på traven. Eftersom för mig är meditation väldigt personligt så lär man sig alltid nått nytt med att lyssna på hur andra gör.

 

FunktionCalmHeadspace
Testa på period7 dagar10 dagar
Kostnad efter test period90/mån117/mån
VideoNejJa
Flexibelt utseendeJaNej
PåminnelserJaJa
RegistreringstvångJaJa

Slutsats

Om du inte vet vart du ska börja och vill meditera, är en av apparna en jätte bra start. Men 100 kr i månaden är inget som jag känner är speciellt värt för att bli påmind att man ska meditera. Visst har de olika program, där du blir guidad igenom de olika metoderna. Båda apparna ger dig valmöjligheter efter att du betalar för dom så att du kan anpassa efter vad du känner att du har behov av, fast det du betalar för mest är en påminnelse varje dag att du ska meditera. Är det värt 100 kr varje månad? Vad tycker du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *