Organisera dina bloggtankar
Organisera dina bloggtankar, Papper vs appar
15 augusti, 2016
Må bra på webben
Snart dags för webbserien! Må bra på webben!
23 augusti, 2016

Må bättre av att cleansa dina sociala medier

Må bättre cleansa dina sociala medier

Det kan vara högtryck att vara uppkopplad på alla möjliga ställen. Det kan vara svårt att släppa de där jobbiga människorna som bara postar knäppa saker eller saker som du helt enkelt inte är intresserad av. För att må bättre måste vi ibland rensa lite i våra flöden. 

Må bättre cleansa dina sociala medier

Det är super viktigt att avsätta lite tid då och då för att cleansa dina sociala medier från sånt som du inte längre är intresserad av. Ju mer du samlar på dig ju mer stress utsätter du dig för.

Varför cleansa dina sociala medier?

Grejen är att vi utsätts med så mycket skit på nätet att vi behöver avgränsa vad som når våra ögon och inte. Vi har verkligen inte tid att slösa den på tråkiga flöden eller onödig inlägg som bara får oss på dåligt humör. Vi har alla möjligheter att ta del av allt på webben, men vill vi verkligen det? Nej, vi är inte intresserade av allt. Vi får vara lite som våran egna nyhetsstation, sortera ut det som  inte har värde för oss. Likadant som för nyhetsprogrammen har vi begränsad tid. Och vill väl inte spendera den på att skrolla förbi sånt som du inte är intresserad av?

Vart börjar man?

När jag rensar börjar jag med det lättaste. Grupper, sidor och annat som inte är så personligt. Det finns mängder av grupper som tappar engagemang eller som helt enkelt inte är roliga att vara med i längre. Som jag alltid gör när jag rensar, frågar mig själv: Blir jag glad av det här? Om inte slänger jag det, lika så med grupper och sidor på webben.

Att sortera bort människor från flödet är svårt

Här finns det verkligen ingen gyllene regel. Jag har ingen aning om det finns någon gyllne regel på vilka man ska ha på sina sociala medier. För mig brukar jag ta bort personer efter att de verkligen går emot mina värderingar. Luddigt eller hur? Ja verkligen, det tycker jag med. För mig är det viktigt att ha människor runt omkring mig vare sig det är på sociala medier eller IRL att de ska ha vettiga värderingar. Helt enkelt jag vill inte ha människor som är som Donald Trump i mitt liv.

Grejen med att cleansa dina sociala medier är att bli av med alla enegivampyrer och känslomanipulatörer. Släppa stressen som de utsätter dig för och må bättre. Hur gör du med sociala medier? Städar du också upp ibland, just för att må bättre?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *