Hitta ditt sätt att blogga bättre på
24 november, 2015
reklam affiliate kan förstöra din blogg
Hur reklam/affiliate kan förstöra din blogg
26 november, 2015

Låt oss vara ärliga! Vad ger du dina läsare?

Vad ger du dina läsare

Tänkte att vi skulle titta på en viktig del som är lätt att glömma som bloggare. Att du ger dina läsare något, en uppmuntran, inspiration eller underhållning för stunden. Vad inriktning på bloggen är, avgör vad du ger till dina läsare. För en blogg som inte tillför något borde tas bort. 

Vad ger du dina läsare

Det är lätt att glömma att våra bloggar är kategoriserade som ett socialt media, vilket i sin tur betyder att dela med sig. Dela med sig av vad?

Ge eller ta, vad prioriterar du först?

De som delar med sig för att få något och de som delar med sig för att ge något. Vad ger du dina läsare när du publicerar en bild på din mat? Har du ett svar på denna frågan som direkt förknippar sig med, jag vill inspirera mina läsare att äta bättre. Men om du tittar på din bild och tänker jag ville dela med mig av denna bilden för att visa hur god mat jag åt. Känner du skillnaden på de två, den första ger och den andra vill ha något (bekräftelse).

Fika, tårta och te

Men vad får jag ut av att ge?

Det ska ju finnas en balans (som med allt annat). Det kan ju vara utmattande att bara ge, ibland kan det känns som att man bara ger utan att få något tillbaka. När det känns så brukar jag skriva ner 10 saker som jag ger till mina läsare. Har du testat att lista de sakerna som du strävar efter att ge? För att det hela handlar om när du gör aktiva val kan du få den utkomsten som du vill ha. Aktiva val genom att titta på vad du ger dina läsare genom att dela den länken, bilden eller vad det kan vara.

Vad ger du dina läsare?

Så fort du delar med dig på nätet är du en förebild, och det du väljer att dela, skapar en bild av dig. Vill du vara en krävande människa som inte tillför något till våra interaktioner på nätet, utan bara spyr skräp, titta på mig, titta på mig. Eller vill vara den typen av person som tillför något till interaktionerna på nätet? Självklart handlar det inte alltid att dela med sig av saker att som ger dina läsare något av värde. Vi måste ju känna att vi kan dela med oss lite skräp lite då och då med, men då inte förvänta oss att vi ska få något tillbaka. Kom ihåg nästa gång, att du är den som bestämmer hur vi som möter dig på nätet, ser dig som person.

Nu är det upp till dig, vem vill du vara! Ger du något till dina läsare eller vill du bara ha något?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *