Lömska vanan som förstör relationer, hur du kan fixa den

6 juli, 2015

När det kommer till hur andra i vår omgivning behandlar vet vi att ibland handlar det bara om att vi är på felplats vid fel tid. Och inte om något annat. Men ibland så finns det olika utlösare som många av oss inte ser, som gör att vissa behandlar dig på ett visst sett.

förstöra relationer

Så vad gör jag fel om denna personen alltid behandlar mig på ett sätt som jag inte vill?

Vissa vänner kan du helt enkelt öppna dig mer för än andra och känner dig trygg i att berätta vad som helst för. Vissa vänner kommer du alltid i tid till och avbokar aldrig en träff. Har du tänkt på hur de har influerat dig till att du behandlar de på detta sättet? Om vi nu vänder på det till det som behandlar dig på ett sätt som du inte uppskattar. Hur har du influerat dom till att behandla dig?

Kanske du är för snäll när någon lämnar dig med allt arbete i ett grupparbete och inte säger till. Kanske du har ryktet om dig att inte dyka upp på olika sociala evenemang. Nästa gång någon inte bjuder dig eller lämnar dig med allt arbete kan du fundera på vad du bidragit med för deras attityd emot dig.

Att du påverkar hur du blir behandlad kan vara en smärtsam sanning som kan vara lite bitter att hantera. Men med kunskap kan vi lära oss att vända det till våran fördel.

Fixa det!

Vi spelar en stor roll i hur vi blir behandlade av andra. Och med den kunskapen kan vi vända på spelreglerna och välja hur vi vill bli behandlade. Vi kan skapa möjligheter att stärka våra relationer till andra. Så nästa gång du känner att någon behandlar dig på ett sätt som du inte tycker om fundera på om du har gjort en handling som har skapat den attityden emot dig.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Mimmi

  Ordspråket ”behandla andra som du själv vill bli behandlad” passar bra in här. Det är något jag själv lever efter.

  Svara
  • Johanna

   Gött, för de som inte gör det kommer att förlora på det i slutändan.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0