Ljusa upp en regnig dag, hitta inspirationen

20 juli, 2015

Jaha det regnar ute och du vill göra grymma saker på din blogg. Du vill göra en uppdatering men humöret är inte helt på topp för att det är trist väder ut och inspirationen finns inte riktigt där. Vad ska vi göra åt det? Går det att göra något åt det?

Hitta inspirationen en regnig dag

Skapa en mysig atmosfär, jag brukar tända lite ljus och ta en fika. Bara detta kan ju bli ett grymt inlägg, genom bilder på din grymma fika. När inspirationen inte riktigt finns där när du vill blogg brukar det oftast bero på att du känner att du inte har något av intresse att dela med dig av. Att det du gör eller har gjort är tillräckligt spännande, vi ger oss själva kritik innan vi ens har börjat tänka på vad det är vi har gjort eller vad vi vill skriva om. Vi har blockat våra tankar och inspirationen sinar.

Vi är våra egna värsta kritiker.

Dags att låsa upp det med papper och penna. Du skulle kunna brainstorma saker som du kan skriva om eventuellt saker som du kan göra för att dokumentera.

Du kan skriva om:

 • Bästa sommarminnet
 • En grym bok du läst
 • En tv-serie som du sett

Saker du kan göra och dokumenterar på bloggen:

 • Rensa någonstans och dokumentera hur det var före och efter
 • Testa olika kläder och ta kort på dina outfits eventuellt sminka dig annorlunda
 • Baka något och dokumentera det

Om det låser sig lek med dina bilder och skapa en ny header, det är ju ett måste att skapa ett inlägg om du har bytt ut något i det grafiska på bloggen. Men om du får ångest av att du inte har något att skriva om och känner att du mår dåligt av att din blogg inte är uppdaterad. Då är det dags att logga ut från din blogg och göra något annat. Om du mår dåligt över att du inte har något att blogga om måste du tillbrina mindre tid från skärmen och hitta balansen. När du har hittat den kan du alltid komma tillbaka till bloggen och skriva om hru du hittade balansen emellan bloggen och ditt liv.

Har du känt dig pressad att uppdatera din blogg? Eller har du ett tips på hur man kan hitta inspirationen en regnig dag? Lämna dit svar i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

2 Kommentarer

 1. Anna/notonmusic

  Hej, vad fint du har gjort här inne på din sida Johanna! Jag har inte haft så mkt skärmtid i sommar så det var ett tag sen jag var ”på besök” 🙂 När jag inte vet vad jag ska skriva bläddrar jag bland mina bilder. Jag är en sån som går igång på bilder och då brukar det lösa sig. Men klokt sagt att om bloggandet till slut framkallar ångest och press, då ska man nog göra uppehåll eller göra något nytt! Kram

  Svara
  • Johanna

   Tack för din fantastiska kommentar 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0