en flykt från verkligheten
Flykten från verkligheten och Instagram
31 augusti, 2015
Att skriva är inte det lättaste
Att skriva är inte helt lätt
3 september, 2015

Livet är som en dans på rosor

Livet är ingen dans på rosor, kanske inte rosblad. Men livet är precis som att dansa i en rosbuske. Vackert och smärtsamt på samma gång. Genom att leva och testa nya saker är vi tyvärr bundna till att få oss några riktigt smärtsamma taggar i oss. Det är upp till oss att bestämma om vi ska stå förlamade och inte riskera att bli stuckna igen eller lära oss att hantera taggarna. Förutsättningarna ges till oss och det kan vi inte påverka, men det vi gör efter vi har fått dom. Är det som skiljer oss från andra.

ros 

Vi bär det tunga ansvaret, oss själva. Det är för mycket för många att ta ansvar för sina känslor, sitt välmående. Det är mycket lättare att lägga det på någon annan. Att lägga ansvaret på sin barndom, en person i sin närhet eller det alltid aktuella samhället. Det känns lite skönt att slippa ta ansvar för sig själv och sina handlingar. Jag har växt upp i ett stormigt hem, stormig skola och har aldrig fått chansen att lära mig verktygen att hantera alla orättvisor i mitt liv. Jag har tidigare pekat finger på många statliga enheter, människor och allt runt omkring mig för de förutsättningarna jag har fått.

enklaknep-41

När jag lärde mig att det är inte förutsättningarna som gör en till den man är. Utan det kan du forma och bygga på hur du vill. Det var som en helt ny värld öppnade sig, jag kunde bestämma vem jag ville bli. Vad jag står för och framförallt inte skämmas för den jag är och kommer att bli. Nu vet jag att smärtan är viktig av alla taggar, de öppnar upp för möjligheten för att göra val. Om du inte blir stucken lite då och då vet du ju inte om du är på rätt eller fel väg för just dig! Jag behöver inte längre peka finger för att jag bär ansvaret för vad jag bygger från och med nu. Jag bygger det livet som jag vill ha. Bygger du på det livet som du vill ha? Det behöver inte betyda jätte stora saker, alla saker räknas!

Tror du på att du bär hela ansvaret för din lycka? Eller kan det vara så att det är någon annans ansvar att ta hand om din lycka och framgång i livet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *