Rutiner en fast punkt blogg
Rutiner, en fast punkt i kaoset
22 februari, 2016
validiera din sida
Blogging Café, Lätta att glömma att validera sidan
3 mars, 2016

Litar du på en som är anonym sida/blogg på nätet?

Anonym på nätet

Det var ett tag sedan som jag stötte på en sida för att skaffa sig nya tjejkompisar. Idén är ju grym, men ägaren/ägarna till sida vill vara anonyma. Skulle du lita på någon som inte vill visa sig vem de är? Anonym på nätet

De som vill vara anonyma på nätet, är det för att slippa ta konsekvenserna för handlingarna den gör.

Uppenbara hittepå namn på Facebook säger mer om personen än vad du anar. Har du tänkt på att människor som tror sig vara anonyma är mer respektlösa och lite av dumma i huvudet? Hur ofta får du en elak kommentar där personen går ut med sitt riktiga namn? Väldigt sällan eller hur?!

Du är aldrig riktigt anonym

Jag är helt säker på att du redan vet det, att oftast går det att spåra dig med enkla medel. Det är verkligen skrämmande när man tänker på det. Som en öppen bok med allt du gör på din dator, därför är det viktigare än någonsin att vi tar ansvar för det vi gör. För att det är svårare att se vad du gör i hemma bakom en stängd dörr än vad det är att se vad du gör på nätet.

Litar du på anonyma på nätet?

Sidan som du kunde nätverka för att skaffa fler tjejkompisar hade ägare som ville vara anonyma. För att skaffa ett konto behöver de ju din information. Du måste ge upp din information, något som de som skapat sidan inte är villiga att ge. Känns det som ett bra utbyte för dig? Det känns bara knäppt att personerna bakom sidan vill att du ska ge din information när de inte är villiga att stå bakom sin produkt ens med deras namn.

anonym nätet pin

Slutsats

Människor på nätet som vill vara anonyma är läskiga för att:

  • De är inte beredda att ta ansvar för det de gör
  • Råden/åsikterna de skriver om är inget de står bakom till 100%
  •  De är lite mer korkade än resten av oss, för du är ju inte anonym på nätet

Alla elaka kommentarer, åsikter och liknande som du får på din blogg från anonyma gör ont. Tyvärr finns det inte så mycket vi kan göra än att trycka på delete. När det kommer från någon som är anonym vet vi alla att denna personen vågar helt enkelt inte ta ansvar för sig själv och vad den gör. I sin tur är det mycket skrämmande att det finns så många människor som inte vill ta ansvar för det de gör, helt enkelt barn med rättigheter som en vuxen. Vågar du ta ansvar för dina känslor, åsikter och ditt uppförande på nätet?

#vågavisavemduär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *