2 mars, 2015

Kvalitet på inlägg, vad är bäst?

Det där med kvalitet och kvantitet, vad är bäst på bloggen. Vad är det för skillnad på ett kvalitetsinlägg egentligen? Det kan vara super svårt att veta hur ofta du ska publicera för att fortfarande ha ett grymt inlägg och inte tappa intresse för att det är för sällan. Supersvår balansgång. Jag tänkte att vi kunde snacka lite om det.

Dator i sängen

Vad tycker du är ett inlägg som har kvalitet? För mig handlar det om ett inlägg som ger något. Japp riktigt flummigt svar. Låt mig utveckla det till en lista:

 • Välskrivet (ett fel här och där är inte världen)
 • Rubriken ska passa texten
 • Bilder som passar till inlägget

Kommentarer

Men hur många inlägg per dag kan publiceras utan att bloggen känns spammig tycker du? Finns det ens något sånt i bloggvärlden?
Jag tycker att det du kan publicera för ofta på bloggen, lika mycket för få gånger. En blogg som publicerar för ofta, förlorar lite värdet tycker jag. För nu publiceras allt och inte ett urval av det bästa. Och tyvärr även hur mycket vi än vill tro att allt är grymt så är det inte det. Därför är det superviktigt att välja det du ska skriva om. Det gör det inte att din blogg tappar värde utan bara att du väljer ut det bästa, för att du vill ge det bästa till dina läsare.

Vad är bäst i blogg världen tror du? Blogga mycket eller blogga mer sällan?

Var med denna veckan och tyck till om vad som är kvalitet och inte!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

11 Kommentarer

 1. LIL' BABUSTYLE - The truth is mine

  För mig spelar det ingen roll om bilden tillhör texten eller om rubriken tillhör texten, men jag vill inte ha en vilseledande rubrik. Mina rubriker är oftast quotes som passar in i mitt liv just då jag skriver inlägget. Jag tycker att bra inlägg har minst en bild och en text som är lite mer intressant. Många skriver ”hej bloggen, idag gick jag upp vid 7, sen åt jag vid kvart över och sen gjorde jag mig i ordning”. Det är inte något jag direkt bryr mig om. Berätta gärna om dagen, men kanske inte så detaljerat. Men många har ju bloggen som en dagbok, så då är det kul att ha det detaljerat.

  Bloggen jag gillar ska gärna ha ett tema, t.ex. foto, träning, musik etc. Välskrivna inlägg.. Förr skrev jag 15 inlägg per dag och det var VÄLDIGT uppskattat, men själv förstår jag inte hur jag hann med… det är alldeles för mycket. Men kanske 3-4 om man vill. Jag skriver inte ens ett om dagen nu, utan skriver när jag känner att jag har något att förmedla.

  Svara
  • Johanna

   Okej, ja det är ju också ett grymt sätt att sätta titlar på inläggen. Jag har aldrig tänkt på att jag kan använda citat. Tack för tipset och din grymma kommentar!

   Svara
 2. enya

  Som vanligt grymma tips!

  Svara
  • Johanna

   Tack för din grymma kommentar

   Svara
  • Johanna

   Tack för din grymma kommentar 🙂

   Svara
 3. Martina

  Kvalité går före kvantitet men samtidigt vill man ha nått nytt och kul att läsa på sin favoritblogg, då spelar de ibland ingen roll om de är lite ”spammigt” bara de är nått mer (om man är beroende av en blogg) kolla kissie, hon snittar på minst 5 inlägg om dagen och många ”storbloggare” bara vräker ut inlägg även om de blivit lite inne nu att vara mer sparsam. Många modebloggare kan hålla bloggen vid liv med typ 5 inlägg i veckan… hur nu det är möjligt… men ja, mitt svar är 1 inlägg om dagen eller 1 varannan dag, minst! 🙂

  Svara
  • Johanna

   Okej. Jag får kolla in det. Undra vad som är spammigt egentligen.

   Svara
 4. tess- mamma till Malin & Olivia

  Vad svårt det där är tycker jag! Men som sagt, några fel här o där gör inte så mycket. Däremot hatar jag när man läser långa meningar, utan punkter o allt det. Sammanhängande text, inte allt för långa inlägg och tycker tre till fyra inlägg kan vara nog så jobbigt. Försöker att inte skriva mer än iallafall tre. Tidsinställda är bra tycker jag!
  Kram

  Svara
  • Johanna

   Grymt jag håller med dig, för långa meningar kan vara jätte jobbigt att läsa. Tack för din fantastisk kommentar

   Svara
 5. Josefine Johansson

  Jag håller med dig om i ditt inlägg.! Rubriker är ju alltid fångade men givetvis ska det stämma med inlägget osv. Ibland använder jag quotes som stämmer in på mig hihi. Och en blogg som bloggar för mkt tappar värde, I agree! 😀

  Svara
  • Johanna

   Grymt, tack för din fantastisk kommentar!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Kvalitet på inlägg, vad är bäst?
 • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
 • Webbhotell kraften bakom en hemsida