Utveckla din blogg enkelt
Utveckla bloggen med en lätt checklista
19 juni, 2015
Hur du kan skapa en grym grafisk profil
23 juni, 2015

Kreativiteten kommer inte alltid av sig själv

Vad gör du när kreativiteten tagit

Det kan vara lätt att tro att idéerna bara hopar sig hos andra kreativa människor. Att de alltid har något nytt. Det är inte hela sanningen. Det finns gånger då kreativiteten inte samarbetar.

Vad gör du när kreativiteten tagit

Ibland är huvudet seg som kåda och idéerna sitter liksom fast. Kreativiteten finns inte där. Vad kan man göra åt det? Finns det något du kan göra. Oftast kan du få kugghjulen att börja snurra, men när du har testat allt och det funkar fortfarande inte. Vad gör du då?

Det svåraste som finns acceptera det. Ja jag sitter fast nu. Det är helt galet svårt att acceptera att det hjälper inte att sitta vid datorn och stirra blankt på den eller att pennan vill inte röra sig på pappret. Du testar promenader, pauser och allt möjligt för att försöka kicka igång din kreativitet.

Dags att finna sig i situationen, för ju mer du kommer att pressa det ju värre kommer det att bli. Och det vill vi ju inte. Då är det bara att öva på att acceptera situationen och vänta ut den. För att din hjärna bearbetar något annat just nu som ditt undermedvetna tycker är viktigare. Det är inte så att din hjärna gör detta för att jävlas med dig utan för att den har hittat något som den tycker är viktigare att arbeta på.

Har du några knep som jag kan ta till när hjärnan fryser fast?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *