Hur viktigt är morgontimmarna
Hur viktigt är morgontimmarna?
12 augusti, 2015
Kulturkalaset i Göteborg, skrattfesten
13 augusti, 2015

Konsten att vara produktiv kring sociala medier

Produktiv kring sociala medier

Japp, nu kommer mina tankar på hur vi kan bli mer effektiva kring sociala medier. Jag är helt värdelös på att låta mobilen ligga still, det är så kul att se följarantalet på Instagram växa. Eller om det finns nått nytt på Reddit, Pinterest, We❤it och många fler. Men hur ska vi få plats med all den där informationen och leva livet. Hur kan vi hitta balansen emellan vårt liv på nätet och det fysiska? 

Produktiv kring sociala medier

Men hur kan vi skapa ett produktivt liv om social medier är så lockande? Ska vi förbjuda oss själva från att besöka de? Det finns ju mängder av saker du kan installera på datorn och mobilen som låser ute sociala medier under vissa tider som du bestämmer över. Det kanske funkar för dig, men för mig kände jag mig bara frustrerad över att låsa sig på det sättet. Jag tänkte det måste finnas något bättre än att begränsa sig. Jag ställde mig frågorna:

  • Varför kollar jag så ofta på de olika sociala medierna?
  • Vad får jag ut av det?
  • Hur många gånger tar jag upp mobilen utan att den har aviserat att jag fått meddelande?

Det var en vanesak att ta upp mobilen, när min hjärna fick en paus. Var vanan att ta upp mobilen och kolla om det hade hänt något. När jag sitter och bygger upp meningar eller kod och gör en paus för att hjärnan ska hinna ikapp. Då fanns vanan där att kolla telefonen. Nu när jag tar upp mobilen är jag mer och mer medveten om min vana så då kan jag bryta den, igenom att lägga ner telefonen istället för att öppna en app.

Svaret på om jag får ut något av det, 9 av 10 gånger får jag inte ut något av att kolla sociala medier. Det är bara när aviseringar kommer upp i telefonen som det faktiskt ger mig något att kolla det.

Jag kommer inte att skriva exakta siffran på hur många gånger jag tog upp telefonen, när jag gjorde mitt experiment. För att det var en pinsam siffra. PINSAMT, så att jag känner hettan över kinderna nu när jag skriver om det. All den tiden på ingenting.

Så länge du känner att du får ut något av att kolla är det ju inget problem att kolla på sociala medier. Det är alla de gångerna som vi kollar och vi inte får ut något av det som vi borde träna bort. För att bli mer produktiv kring sociala medier är det dags att ta steget in i notifikationerna, vad är det för uppdateringar som gör att din mobil plingar till? Vad anser du vara värt din uppmärksamhet? Alla kattbilder? En speciell persons visa ord?

Sätt en policy för dig. Vad är viktig information för dig? All info är aldrig svaret, gräv lite djupare och känn vad är viktigt för dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *