Kommer Vero döda Instagram?

Nu har jag varit med på Vero ett tag. Först måste jag säga att kategorierna på appen får min organisations hjärna att verkligen gå igång. Men om vi bortser från det så har det börjat snackas om att vero ska vara Instagrams första riktiga utmanare. Och det är nu det händer spännande saker, innan hade vi persicope som jag spådde inte skulle bli stor och mycket riktigt den dom ganska snabbt när instagram tog fram sina stories och live. Men kommer vero att kunna spela i den stora ligan?

När det dyker upp nya sociala medier tänker jag nästan alltid oh nej en till som jag måste testa. Mest för att det tar ett tag innan man kommer in i språket på varje ny kanal som vi skriver upp oss på. Och vi kan ju inte vara på alla. Som Ello, vem är det som använder den kanalen?

Är Vero här för att stanna?

För första gången kan jag verkligen inte ge ett rakt ja eller nej. För att det är så många som börjar tröttna på att de inte syns och att man måste betala för att synas på instagram. Och då kanske vi inte ska börja med ordningen på inläggen i ditt flöde. Det har helt klart blivit en hård miljö. Vero säger sig vara lösningen på det. Men det vi ska ha i åtanken är att det planeras att vero ska vara en prenumerations app sedan. Att du ska betala några dollar per år för att kunna logga in.

Frågan är om man är villig att betala?

Vi delar gärna med oss av information om oss själva, men det är ett extra steg att betala pengar för att använda en social kanal har jag sett. Det är alltid svårt att få betalt för digitala produkter, så frågan är om Vero går under bara för att folk inte kommer att betala för att använda deras reklamfria app?

Det här tror jag

Jag förutspår inte att vero kommer att ta över rollen från instagram som giganten inom sociala nätverk på webben. För att Instagram har resurser att ta saker som folk gillar med Vero och applicera det på sin plattform. Vi ser ju bara det som hände med snapchat, då fixade instagram stories. Och liknande, de är fortfarande de som kan diktera marknande tyvärr. Och jag tror inte att det kommer att ändra sig inom den närmsta framtiden heller. Det skvallras nu om att kronologisk ordning på i Instagram-flödet ligger nu i beta version, så de testar igen att få tillbaka det.

Vad tror du, kommer Vero ta över Instagrams roll på webben?

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

14 Kommentarer

 1. Mia

  Hade aldrig hört talas om Vero förrän jag läste detta. Hälsar tant Mia… 😀

  Svara
  • Johanna

   Det började med att vara en ganska nischad app, som riktade sig mot fotografer. Men det kan ju vara så att den inte slår genom och då behöver du ju egentligen inte veta nått om det 😉

   Svara
 2. Annika

  Spännande hur saker och ting påverkar. Tack för att du lyfter dom här frågorna! Sen har jag har faktiskt inte en aning hur Vero kommer te sig på marknaden. Kan bara konstatera att efter ha läst ditt inlägg blir jag nyfiken. Dags att utforska.

  Svara
  • Johanna

   Kul, lyssnar gärna på vad du hittar om vero sen 🙂

   Svara
 3. Jessica

  Jag tror faktiskt inte att den kommer bli större. Jag tror att man kommer stanna på IG eftersom man redan har följare och den är gratis. Jag tror inte att man är beredd att betala för att slö likea bilder. ?

  Svara
  • Johanna

   Nej, jag håller med dig om din analys helt. Vi får se hur den kommer att utveckla sig, men som du tror jag med att folk inte kommer att vända Instagram ryggen riktigt än.

   Svara
 4. Emelie Babunovic

  Hmm ja du! Jag hoppas att instagram tar sitt ”förnuft till fånga” och slutar bestämma vad vi får se och istället skaffar sensorer för hur många följare man får på kort tid och därmed kan blockera fuskare som köper följare och likes ?

  Svara
  • Johanna

   Ja hoppas verkligen att betan går bra så att vi får tillbaka den ordningen vi vill ha på bilderna.

   Svara
 5. Diana

  Jag tror inte att den kommer att bli större och jag tror inte folk är villig att betala. Man ska inte behöva betala för det jobb man gör, tvärtom, man ska få betalt. 😉

  Svara
  • Johanna

   Håller med dig, men har du tänkt på att du betalar i tid när det kommer reklam i ditt flöde? Istället för pengar och vad som är bäst, tid eller pengar är alltid en knivig fråga?!

   Svara
  • Liselotte

   Alla jobbar inte via Instagram 😉 Men jag är nog inte heller intresserad av att betala för en sån app. Undantaget om jag var företagare och det kunde ge mig fler kunder, kanske.

   Svara
   • Johanna

    Sant alla finns inte på Instagram 🙂 Jag håller med dig att det slår nog inte genom när man får börja betala för det.

    Svara
 6. Siranee

  Nej hell no att betala för att ge bort min information. IG ”tabbade” sig och gjorde folk arga så de får väl ta tillbaka vad folk faktisk gillar och vill ha.

  Svara
  • Johanna

   Du har en bra synpunkt på det. Håller med dig vi delar ju med oss av alla vår information.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken