Kulturkalaset i Göteborg, skrattfesten
13 augusti, 2015
humla
Promenad och humla
15 augusti, 2015

Känslor som driver och hur du kan böja det efter din vilja

Böj dina känslor efter din vilja

Nu tänkte jag att vi skulle diskutera hur vi kan tappa källan av känslor som driver oss emot våra mål. För att det går faktiskt att hacka våra känslor och det finns jätte många studier på det. Dags att utnyttja våra känslor till vår fördel och inte bara säga stop när de lägger krokben för våra liv.

Böj dina känslor efter din vilja

Jag har i många år haft för mig något jätte konstigt. Känslor är ett tecken på svaghet, vad fel jag hade. Sitter och skrockar lite för mig själv som en gammal gubbe. Att känna mycket kan ge dig mer energi så länge det inte skapar trubbel i ditt liv. För det är ju det som är det viktigaste, balansen emellan att känna känslorna och låta dom ta över ens liv. Det som är fantastiskt är att när vi blir medvetna om att vi kan separera känslor med våra tankar, för att känslor utan våra hjärnor som driver på mattas de känslorna av väldigt snabbt. Detta kan vi utnyttja för att hålla kvar i en känsla lite längre eller få bort de jobbiga känslorna lite lättare. Det som är viktigt att du inte spara på dina känslor för att de har ett förbrukningsvärde och den som spar den har och det vill vi inte ha i detta läget.

Hur vi kan tappa in i vårat driv. Det finns många sätt att tappa in i sitt driv och alla är vi olika. Några som funkar för mig är:

  • Musik
  • Meditera
  • Power posing

För att nämna några. Det som gäller är att hitta vad som kan kickstarta ditt driv och det första steget är att få dig att må bra. Det är alla dina känslor som driver men åt olika håll. Det är därför det är viktigt att sätta och framförallt skriva ner sina mål. För det är inte för än du definierar dina mål, vad vill du ha ut med livet, året, månaden, veckan, dagen? Du måste helt enkelt ha något att sträva efter för att kunna finna den känslan som passar för att driva på emot ditt mål.

Kom ihåg att ingen känsla håller i särskilt länge om inte matar våra hjärnor med associationer till den känslan, det kan vara allt från musik till att sträcka dina armar över huvudet några gånger.

Ta en timme ur din dag och skriv ner dina mål för att ta det första steget emot ett känslomässigt driv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *