Känner du dig fast? Hur du kan driva framåt

17 juni, 2015

Den där känsla att stå fast, att inte röra sig i någon riktning kan framkalla en massiv stress. Som vi vet leder stress till en obalans i livet och det vill vi ju inte ha. Det är viktigt för oss att driva framåt och utvecklas för att kunna må bra, förändra delar av våra liv som vi inte är helt nöjda med. 

driva framåt

Oftast är det vi själva som håller fast vid en och samma punkt. Även om vi vill driva framåt är obehagskänslorna där, att förändring inte är något att ha. Det är jätte bekvämt att stanna upp och bara vara, men så kommer den dagen då du känner stressen att du inte har gjort allt du velat eller ens försökt att göra det.

Du ångrar oftast det du inte har gjort!

Det är jätte svårt att driva framåt på sånt som vi känner oss osäkra inför eller om det är mycket känslor inblandat i beslutet som du ska ta. För det är just det dina beslut som gör att du sitter fast eller kan driva framåt.

Om du inte tar besluten kommer någon annan att göra det åt dig.

Dags att sätta sig i förarstolen av ditt egna liv och driva ditt liv framåt i den riktningen som du vill. Innan någon annan bestämmer det åt dig. Men hallå det är ju ingen som tar besluten åt mig, kanske du tänker? Om du tänker så här: Om du blir bjuden på fest några gånger av samma person och du alltid tackar nej, kommer denna personen att bjuda dig varje gång denne har fest i framtiden med? Antagligen inte och då har denna personen taget ett beslut åt dig.

Jag tänkte att vi skulle öppna våra ögon och analysera varför vi känner att vi kan driva framåt eller om vi känner oss stressade för att vi sitter fast. Att de är känslor som är helt okej att ha men att vi ska leta efter varför vi har slutat att driva framåt och vad vi kan göra för att driva våra liv i den riktningen som vi vill.

Berätta gärna hur du driver dig framåt i en kommentar här nedanför.

Vill du läsa mer?!

4 Kommentarer

 1. jonna

  Ja, man behöver ju hitta lite ny musik ibland också 🙂 Men jag tycker du borde lyssna på fler av hans låtar. Han är så bra 🙂

  Svara
 2. Emelie

  Vilket bra inlägg!

  Svara
 3. louise

  Åh vilken bra fyndig blogg 😀

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0