Skillnaden på att organisera och stoppa undan saker
17 augusti, 2015
Experiment
Att blogga utan en planering
18 augusti, 2015

Hur vi kan skapa ett rum för vila

Hur du kan skapa ett rum för vila

Vi är uppkopplade hela tiden och kan få mängder av information på bara ett ögonblick. Men våra hjärnor måste få vila och gå igenom det som vi har mötts av. Hur ska vi kunna bli bättre på att vila från alla intryck och sova bättre?

Hur du kan skapa ett rum för vila

Många timmar av diskuterande, hur svårt det kan vara att sov.  Speciellt om man har ont eller tankarna flyger runt i huvudet. Det är jätte svårt att bemästra kroppen att somna in då. Men det finns en sak som oftast är den stora boven i dramat för liten sömn. Det är det stor informations flödet av underhållning som kan hålla oss vakna långt in på små timmarna. Tv, Facebook, spel, Instagram, filmer, Youtube, ja du fattar poängen. Att skapa ett rum för vila är inte alltid så lätt, speciellt om du bara har ett rum till allt. Då är det inte lätt att banna alla elektronikprylar från rummet. Men bara för det så är det inte helt kört, vi alla är ju välbekanta med att sätta alarm på morgonen för att gå upp. Men har du tänkt på att sätta det för att tala om för dig att det är dags att varva ner?

Varför inte utnyttja den fiffiga funktionen på telefonen och efter den har ringt på kvällen är det dags att skapa ett rum för vila. Stänga av alla elektroniska saker och lägga ner mobilen för kvällen. Det handlar inte om vilket ljus datorn, tv eller mobilen som det finns mängder av studier på att det är just det som gör att du har svårt att sova. Även om det kan kan vara det tror jag mer på att det är svårt att lägga ner våra kära ägodelar och låta all information sjunka in. Vi kan ju missa något om vi lägger ner den! Den enda skillnaden på att låta bli dina elektroniska prylar är att du kan göra bättre val av ditt informationsflöde när din hjärna är utvilad. Ny och fräsch och inte trött från alla intryck under dagen.

Hur gör du för att skapa ditt rum för vila? Tror du att det är viktigt att skapa sig en policy när det kommer till våran användning av våra mobiler/tv/pekplattor och så vidare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *